10 d’abril de 2021 10/4/21

Alfadalí i Santa Anna encaren l'execució i finalització de les seves respectives obres del Pla Edificant

Alfadalí i Santa Anna encaren l'execució i finalització de les seves respectives obres del Pla Edificant - (foto 1)
  • L’equip directiu del CEIP Alfadalí mostra la seva satisfacció per la renovació de la caldera davant la urgent necessitat de millorar les condicions de l’alumnat i per la ràpida gestió feta per la regidora d’Educació d’Oliva

  • Per altra banda, el CEIP Santa Anna, que ha hagut de fer front a molts obstacles en la seva execució, encara la recta final de les actuacions previstes amb les garanties de seguretat i el compromís de l’empresa adjudicatària de complir amb els terminis

MÉS FOTOS
Alfadalí i Santa Anna encaren l'execució i finalització de les seves respectives obres del Pla Edificant - (foto 2)
Alfadalí i Santa Anna encaren l'execució i finalització de les seves respectives obres del Pla Edificant - (foto 3)
Alfadalí i Santa Anna encaren l'execució i finalització de les seves respectives obres del Pla Edificant - (foto 4)
Alfadalí i Santa Anna encaren l'execució i finalització de les seves respectives obres del Pla Edificant - (foto 5)

La directora del centre públic Alfadalí , Amparo Sanchis, mostra la seva satisfacció en la visita que ha tingut lloc per part de representants de l’Ajuntament d’Oliva de l’àrea d’Educació per la posada en marxa del nou equipament de calefacció que el centre necessitava des de feia anys i que gràcies a la gestió del departament que encapçala Maria Josep Llorens s’ha convertit ja en realitat.

En una visita programada al centre educatiu Alfadalí, per part dels i les membres de govern de l’Ajuntament i acompanyats per la representació directiva del propi col·legi, s’ha pogut comprovar el bon funcionament de la nova caldera. Aquesta actuació s’ha realitzat en el marc d’una reforma més amplia que inclou la impermeabilització de la sala de calderes per evitar les humetats i una reprogramació i digitalització de la caldera per fer-la més sostenible i eficient energèticament.

En aquesta visita, també s’han pogut sentar les bases de les futures obres de reforma i millora de l’edifici principal del col·legi, així com les previsions i possibles aportacions al pla edificant.

La propia directora del centre, ha expressat amb orgull el que suposa aquesta actuació realitzada amb l’acompanyament, l’assessorament i la gestió de la regidoria d’Educació d’Oliva i ha dit que “es tracta d’un treball en equip”. La pròpia Llorens ha manifestat i ha agraït “la predisposició de tota la comunitat educativa del centre i la seva paciència davant les circumstàncies amb que van tindre que conviure fa unes setmanes, pel fred intens de l’hivern i no tindre aquesta caldera que hui sí que tenim i esperem que puga millorar les condicions dels i les nostres alumnes del CEIP Alfadalí” ha apuntat Llorens.

Altre cas molt diferent és el que ha viscut el CEIP Santa Anna, que ha tingut que sortejar moltes dificultats en l'execució del pla Edificant. Aquesta actuació global que inclou reformes com els banys de l’àrea d’infantil, la remodelació i substitució de la porxada d’entrada al centre per les dos primeres portes d'accés, la rehabilitació de part de la pista de jocs central del pati i la creació d’una zona d’ombres amb una pérgola i uns banys per a l’alumnat de primària ha tingut problemes de continuïtat per part de l’empresa adjudicatària, la qual s’ha compromés a finalitzar les obres en temps i forma, segons com estava previst en el contracte firmat per conselleria, l’ajuntament d’Oliva i l’empresa.

Tot i això, la directora del centre públic, Empar Sastre, ha assenyalat, en la reunió de seguiment setmanal de les obres que, “esperem poder tornar a la normalitat el més aviat possible, encara que sabem que tota millora implica sofrir molèsties. I les obres que estem afrontant en el centre segur que milloraran les condicions del nostre alumnat que no s’ha queixat en cap moment. Tenim l’esperança i la necessitat de que quan tornem de les vacances de Pasqua i Setmana Santa poder tenir acabada la reforma”.

Pujar