elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El núvol de sofre del volcà de la Palma arribarà a la costa valenciana en les pròximes hores

El núvol de sofre del volcà de la Palma arribarà a la costa valenciana en les pròximes hores
  • Els núvols faran que arribe a la península a partir de dijous encara que no suposa risc per a la salut

L'erupció de volcà de la Palma, lluny de calmar-se, no deixa de mostrar més força i, de fet, els experts preveuen que en els propers dies es vegen noves boques del volcà, tal com declarava recentment José Luis Barreda, membre de el Col·legi Oficial de Geòlegs d'Espanya.

Però les conseqüències arribaran també a la Península Ibèrica i, concretament a la Comunitat Valenciana i a partir del dijous. Segons la simulació realitzada per l'Institut volcanológico de Canàries (Involcan), el núvol de cendra i diòxid de sofre que està expulsant el volcà estan desplaçant cap al sud-est, amb vents que van cap a la costa africana.

Però aquests núvols de sofre arribaran a partir de dijous a la vesprada a la costa peninsular a través del Mar d'Alborán i el sud de el Golf de València. Cal destacar que aquest núvol no comporta riscos per a la salut i afectarà pràcticament tota la Península encara que la costa valenciana seria de les primeres afectades.

 Segons expliquen des de Involcan, les boques del volcà de la Palma estan expulsant 10.665 tones de diòxid de sofre. A més, s'espera que en els pròxims dies les llengües de lava arriben a la costa de l'illa de la Palma, el que podria suposar un nou perill pels gasos tòxics. De moment, cal esperar a l'evolució impredictible de l'volcà en les pròximes hores.

Pujar