31 de maig de 2020 31/5/20

Un total de 13 dones troben treball gràcies al programa Supera’t a Nules

Un total de 13 dones troben treball gràcies al programa Supera’t a Nules - (foto 1)
  • En els Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en Situació d’Exclusió s’han atés 57 dones

MÉS FOTOS
Un total de 13 dones troben treball gràcies al programa Supera’t a Nules - (foto 2)

Nules ha clausurat el programa Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en Situació o Risc d’Exclusió Social anomenat Supera’t a Nules dirigit a dones en dificultats per a accedir al mercat laboral en el qual s’ha atès un total de 57 dones.

De fet, gràcies a aquest programa s’han contractat 13 dones, a més dues han estat seleccionades com a alumnat de diferents tallers d’ocupació i altres dues en el programa Et Formen.   

“Les dones del programa Supera’t Nules han tingut una participació molt activa, així doncs en aquests mesos han sigut acollides per diferents professionals que han realitzat un diagnòstic personalitzat d’ocupabilitat i han dissenyat un itinerari de cadascuna per a identificar les actuacions més adequades a cada situació. Els resultats d’aquest programa han sigut molt positius perquè a més de la contractació, amb aquesta iniciativa promoguda pel departament de Serveis Socials s’ha treballat de manera individualitzada la inserció sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascuna de les participants amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat”, comenta la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura.

Per a desenvolupar aquest projecte s’ha contractat 10 professionals: dos psicòlegs, dos treballadors socials, tres orientadors laborals, un formador per a l’ocupació i dos administratius. De manera que cadascuna de les persones participants ha estat acompanyada al llarg de tot el procés per 3 o 4 professionals amb la finalitat de millorar les seues habilitats perquè puguen repercutir en la seua ocupabilitat.

L’alcalde de Nules, David García, la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura, i la coordinadora del projecte, María Pilar Ares, han sigut els encarregats de lliurar el corresponent diploma a cadascuna de les participants que des del passat mes de setembre s’han format en castellà, informàtica, primers auxilis, manipulador d’aliments, en ferramentes o en recursos de recerca de treball. També han realitzat activitats de desenvolupament personal, motivació i autoestima, habilitats socials, intel·ligència emocional, hàbits saludables, així com d’inserció sociolaboral i seguiment, entre d’altres.

Aquest programa està subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i es tracta d’una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Cal assenyalar que la localitat de Nules ha sigut una de les poblacions de la Comunitat Valenciana beneficiària d’aquestes ajudes amb un import total de 133.928,56 euros.

Pujar