30 d’octubre de 2020 30/10/20

Taronges de Sud-àfrica amb fals etiquetatge de Nules

Taronges de Sud-àfrica amb fals etiquetatge de Nules - (foto 1)
  • L'Ajuntament de Nules denuncia que s'està utilitzant el nom de la localitat per a enganyar al consumidor amb taronges i clementines procedents de tercers països

Taronges de Sud-àfrica amb fals etiquetatge de Nules. És el que denuncia l'Ajuntament de Nules, que ha tingut accés, a través de l'Associació Local d'Agricultors, a unes imatges en les quals s'aprecia a una cadena multinacional venent clementines utilitzant el nom de Nules i amb origen de Sud-àfrica. Es dóna la circumstància que aquesta cadena de venda al detall és líder en el sector de l'alimentació al Regne Unit. Es tracta d'un comerç d'Irlanda anomenat TECSO, apunten des del consistori, que és el tercer comerç minorista més gran del món amb locals en més de 12 països.

Davant aquests fets, l'Ajuntament de Nules ha rebutjat que s'utilitze el nom de la localitat per a enganyar al consumidor amb taronges i clementines procedents de tercers països. “Aquests fets suposen un clar frau en l'etiquetatge i a més denota una falta de control efectiu per part de les autoritats competents, i la impunitat de comerços i distribució. Per aquest motiu instem a les autoritats competents a dur a terme controls exhaustius i a investigar els fets”, explica l'Alcalde de Nules, David García.

Així doncs, la Junta de Govern Local, reunida aquesta setmana, ha acordat rebutjar l'ús del nom de Nules per a enganyar al consumidor; instar a les autoritats competents a realitzar controls efectius i una investigació del succeït; i a notificar els acords al Ministeri d'Agricultura, a la Conselleria d'Agricultura, a la presidència de la Diputació Provincial de Castelló, a la subdelegada del Govern a Castelló, als eurodiputats espanyols i a les organitzacions agràries de la Va unir i FEPAC-ASAJA.

Pujar