elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els quintos del 95 festegen a Sant Vicent a Nules

Els quintos del 95 festegen a Sant Vicent a Nules
  • La localitat castellonenca es prepara per a celebrar les festes després de dos anys de pandèmia

Nules recupera les festes de Sant Vicent Ferrer després de dos anys en què la pandèmia va obligar a cancel·lar les celebracions. Enguany, els quintos del 95 són els encarregats d'organitzar els actes que arranquen aquest divendres 22 d'abril fins al dilluns de Sant Vicent Ferrer.

Festa declarada Festa de Interès Turístic Provincial des de març de 2021, se celebra el segon dilluns de Pasqua, dia del patró. També és coneguda com la "festa dels Fadrins" en honor als solters del municipi.

Miguel Ángel Ballester, president dels quintos del 95, explica que “celebrarem les festes dos anys després” perquè en realitat a aquest grup de quintos havien d'haver organitzat les festes en 2020.

“Seguim amb les tradicions de sempre”, assenyala Ballester, qui ha comentat que enguany són 78 quintos i acompanyants, més 90 xiquets.

Com mana la tradició, el dilluns de Sant Vicent, les cinquenes participen en la cercavila. Amb carros, fan un volt a la foguera que es prepara al carrer que porta el nom del sant valencià. Es tracta, sens dubte, d'una tradició molt arrelada a Nules que congrega a milers de persones i que és una festa singular.

Programació Sant Vicent 2022

Divendres 22 d'abril

19.30 hores. Obertura del casal dels quintos 95.

20.00 hores. Rebuda i passeillo a les Cinquenes del 96, 94 i 70. A continuació benvinguda del President en representació de la Cinquena 95 i oferiment d'un vi d'honor als convidats.

22.00 hores. Sopar per als adults pollastre amb allada.

23.30 hores. Actuació de música pop amb el grup F&F. En acabar música remember.

Dissabte 23 d'abril

06.45 hores. Obertura del casal i concentració de quintos.

07.00 hores. Despertà. Recorregut pel centre del poble i carrer Sant Vicent.

08.30 hores. Esmorzar en el casal va torrar d'embotits.

09.30 hores. Visita al cementeri als difunts de la Cinquena 95 i Responsos.

11.00 hores. Trasllat de la imatge des de l'església del Convent a l'església Major. En acabar es col·locarà la murta en el retaule de Sant Vicent en la plaça i al carrer Sant Vicent.

12.00 hores. Obertura del casal. Animació infantil.

22.00 hores. Sopar de gala per adults. Actuació de Paco Peña i després música remember.

Diumenge 24 d'abril

12.00 hores. Obertura del casal i animació infantil.

14.30 hores. Paella

En acabar de menjar farem l'assaig per l'entrada en la Plaça per a l'obertura del dosser (vesprada) i el ball (nit) en la Plaça Major.

20.15 hores. Concentració de quintos. En acabar la processó acompanyarem a la Mare de Brollador de la Soletat a la Capella (sense formar).

A continuació anirem des de la Capella fins a la Plaça en formació i inaugurarem el Dosser a Sant Vicent. Cantarem el gojos i a continuació espectacle pirotècnic.

21.30 hores. Sopar gelat per adults i xiquets en el casal.

23.30 hores. Entrada en la Plaça Major i obertura del ball (Gustavo Paradís). Seguidament oferiment de bunyols i mistela a tots els assistents.

Dilluns 25 d'abril

09.00 Començament de la cercavila i eixida cap a la plaça. En finalitzar lliurament del guió a la cinquena del 96.

19.00 Missa Major en honor a Sant Vicent Ferrer.

20.00 Processó i en finalitzar, espectacle pirotècnic.

Pujar