30 de novembre de 2020 30/11/20

El PSOE limita a 900 euros el seu 'esforç' en la lluita contra la plaga de mosquits a Nules

El PSOE limita a 900 euros el seu 'esforç' en la lluita contra la plaga de mosquits a Nules - (foto 1)
  • El Consell redueix a 919,66 euros el seu pla per a atallar una problemàtica que “segueix tan virulenta com fa dos anys i, no obstant això, el PSOE ignora”

El Partit Socialista ha reduït a 900 euros l'esforç que des del Consell ha dedicat a la lluita contra el mosquit tigre a Nules. La virulenta plaga que afecta la localitat i que des de fa anys pateixen de manera periòdica veïns i treballadors del camp “s'atallarà amb una quantitat mínima que demostra el poc que li importa al Consell els problemes de les nostres famílies”.

Des del PP, tal com explica la portaveu, María Victoria Marzal, consideren “fonamental desenvolupar un treball coordinat, convençut i dotat amb pressupost per a ser eficaços contra aquest insecte”. No obstant això, “la falta d'implicació de les administracions competents i la descoordinació existent entre els diferents estaments ha derivat en una proliferació de l'insecte que hui continua alterant la vida dels veïns de Nules i treballadors del camp encara que ens trobem en plena tardor”.

Per a Marzal, “la solució vindria per una acció contundent per part del Consell”. “Ximo Puig va anunciar al novembre de 2018 les brigades antimosquits com a solució a una plaga que lluny de mitigar-se s'ha aguditzat any rere any”. Aqueix anunci es va traduir en fotos per als mitjans de comunicació que al desembre van donar compte de l'activació d'aquest servei del qual hui, passats dos anys, res se sap.

La realitat continua sent, tal com constata Marzal, “que el mosquit és un vertader problema per a les famílies que provoca reaccions al·lèrgiques i que condiciona el treball dels qui es guanyen el jornal en el camp”.

En aquest sentit, ha assenyalat la regidora del PP, “reclamem a l'alcalde que reivindique una major inversió per a Nules perquè la situació que vivim des de fa anys s'aguditza i lluny de buscar solucions eficaces, ens trobem amb governs com el de Ximo Puig que pretén callar amb xavalla un problema d'envergadura”.

Pujar