19 de setembre de 2020 19/9/20

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador portarà més de 13.000 signatures a Brussel·les

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador portarà més de 13.000 signatures a Brussel·les - (foto 1)

    La Plataforma per la Dignitat del Llaurador portarà 13.400 signatures a Brussel·les amb les quals reclamarà major defensa dels drets dels citricultors i més en concret del sector citrícola de la província de Castelló. Les signatures seran presentades al director general de Sanitat i Seguretat de la Comissió Europea, el proper dimecres 6 de setembre, i aniran acompanyades d'un escrit en el qual es detalla la situació per la que travessa el sector, "l'objectiu d'aquest viatge és que la plataforma puga ser escoltada en el lloc on es decideixen molts dels assumptes i mesures que afecten al sector citrícola", comenta César Estañol, portaveu de la plataforma i regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Nules.

    A més, els representants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que formaran l'expedició a Brussel·les aprofitaran el viatge per a mantindre reunions amb els diferents grups parlamentaris europeus. Així doncs, es reuniran amb el representant de Ciutadans Miguel Ángel Capilla Esquitino, assistent de Carolina Punset i enginyer agrònom; amb l'eurodiputada d'Esquerra Unida, Marina Albiol; amb l'eurodiputat del PP, Esteban González Pons; amb l'eurodiputat de Compromís, Florent Marcellesi i l'ex-eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià; i amb l'eurodiputada del PSOE Inmaculada Rodríguez-Piñedo i l'eurodiputada socialista i integrant de la COMAGRI, Clara Aguilera.

    Amb aquesta actuació es compleix un dels acords presos per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que de manera periòdica es reuneix a Nules. A l'última reunió va assistir el secretari Autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero.

    Cal recordar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador està integrada per representants dels diferents sectors que formen la citricultura a la província de Castelló, en especial aquells que estan relacionat en la Clemenules com els sindicats agraris FEPAC i la Unió de Llauradors; l'Associació l'Autèntica de Nules; associacions locals de llauradors; Sindicat Central de Reg; Intercoop Comercial; i Asociex qui ha signat l'escrit que es presentarà a Brussel·les. A més també estan representats diferents ajuntaments de la comarca de la Plana Baixa com Nules, la Vilavella, Betxí, la Llosa, la Vall d'Uixó, Borriana, o Moncofa.

    Pujar