elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules treballa ja en l'elaboració del seu primer pla local de joventut

Nules treballa ja en l'elaboració del seu primer pla local de joventut
  • L'objectiu és donar resposta a les inquietuds, problemes i preocupacions dels joves del municipi

La localitat de Nules comptarà, en breu, amb el seu primer Pla Local de Joventut amb el qual es vol donar resposta a les inquietuds, problemes i preocupacions dels joves del municipi.

En aquest sentit, des de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Nules s'està treballant en el disseny d'aquest document que permetrà desenvolupar les polítiques de joventut en el període 2021-2025, “aquest pla contemplarà la realitat juvenil de la població amb la intenció de facilitar les accions a dur a terme en l'àrea de joventut. De fet, el principal objectiu del Pla Local de Joventut és conéixer i analitzar la percepció i necessitats, interessos i preocupacions de la joventut de Nules”, explica el regidor Gabriel Torres.

De manera que, per a l'elaboració d'aquest pla es compta amb la col·laboració de l'IES Gilabert de Centelles de Nules que, a través dels canals de comunicació propis, farà arribar al seu alumnat i a les seues famílies una enquesta per a recollir totes les dades necessàries per a confeccionar el pla. De manera que, tant des del centre educatiu com des del consistori es valora positivament aquesta iniciativa amb la qual es pretén donar resposta a les inquietuds dels més joves.

Així doncs, el projecte està coordinat pel Regidor de Joventut, Gabriel Torres, i el tècnic municipal de Joventut, Antonio Romero, juntament amb la directora de l'IES Gilabert de Centelles, Asunción Ventura, i la cap d'estudis de l'ESO, Noelia Enguix.

En un altre ordre de coses, també participa d'aquesta iniciativa l'alumnat de l'ESO del Col·legi La nostra Senyora de la Consolació de Nules, en concret un total de 80 alumnes, d'entre 12 i 16 anys, han contestat a l'enquesta que facilitarà l'elaboració del Pla Local de Joventut. Així mateix, per a la resta de joves de Nules, de 18 a 30 anys, interessats a participar hi haurà enquestes en diferents punts de la localitat, en edificis municipals com la piscina o el casal jove, a més d'altres espais com alguns locals d'oci del municipi.

Amb tot, una vegada recollides totes les encuentas es podrà monitorar i avaluar el desenvolupament de les diferents accions projectades en el pla; es crearà el pla juvenil que servirà com a eina per a justificar l'accés a finançament per als diferents programes i accions a implantar; i es podrà conéixer la realitat social per a estructurar l'estratègia a seguir; entre altres.

Pujar