20 de gener de 2021 20/1/21

Nules tanca la programació de la Clemenules amb el tradicional Homenatge al Llaurador

Nules tanca la programació de la Clemenules amb el tradicional Homenatge al Llaurador - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Nules tanca la programació de la Clemenules amb el tradicional Homenatge al Llaurador - (foto 2)
  Nules tanca la programació de la Clemenules amb el tradicional Homenatge al Llaurador - (foto 3)
  Nules tanca la programació de la Clemenules amb el tradicional Homenatge al Llaurador - (foto 4)

  Nules ha celebrat la tradicional ofrena i acte d'Homenatge al Llaurador amb el que es tanca una programació en la que s'han portat a terme diversos actes i activitats al voltant de la Clemenules.

  Així doncs, l'Ofrena al Llaurador ha tingut lloc a l'Avinguda València on es trona el monument del llaurador i ha comptat amb l'assistència de la reina de la Vila, Eva Grande, i les dames de la cort d'honor i de les autoritats locals.

  A continuació, al Teatre Alcázar s'ha fet l'acte Homenatge al Llaurador on s'ha rendit tribut al llaurador amb el parlament que ha realitzat Vicent Lucas, qui a més ha fet un recorregut per la història de la citricultura local. L'acte ha servit també per a donar visibilitat als diferents actes que s'han dut a terme aquestes setmanes i per a fer un agraïment públic a les persones i entitats que han col·laborat en aquesta programació com ara la Caixa Rural Sant Josep de Nules, l'Associació Amas de Casa, CEAM, els centres educatius de la localitat, la Unión de Mútuas, l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Castelló, Sucreria Sant Xotxim, Ashonul, a la periodista i escriptora local Mónica Mira, a l'Associació Local de Llauradors, a Nulexport, CIPLA i Llombart Export.

  L'acte ha comptat també amb la representació de l'obra de teatre "Taronges de Corbera" que ha interpretat el grup Teatre Caraseta del CEAM.

  "Pensem que l'Homenatge al Llaurador té que tindre com a protagonista a les persones que al llarg de la seua vida s'ha dedicat al cultiu de la nostra Clemenules, per la qual cosa cada any fem un reconeixement públic i merescut al llaurador", comenta el regidor d'Agricultura, César Estañol.

  La programació de la Clemenules amb la qual es pretén homenatjar el producte autòcton més preat ha tingut lloc els dies del 25 de gener al 17 de febrer. Al llarg d'aquests dies s'han realitzat diverses activitats al voltant de la Clemenules i enfocades principalment als escolars de la localitat i a la gastronomia

  Pujar