elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules reprén el festival de curts FesOh!Curt

Imatge d'arxiu del FesOh!Curt
Imatge d'arxiu del FesOh!Curt
  • Aquesta quarta edició se celebrarà del 22 al 27 de novembre

Nules reprén enguany la celebració del festival de curtmetratges que a conseqüència de la pandèmia l'any passat no es va poder organitzar. En aquest sentit, s'està treballant en la quarta edició del FesOh!Curt Festival de Curtmetratges de Nules que tindrà lloc els dies 22, 23, 24, 25 i 27 de novembre.

De fet, aquesta setmana s'han publicat les bases que han de regir aquest concurs que com a novetat presenta la seua projecció en altres localitats de la comarca de la Plana Baixa com Xilxes, on hi haurà una presentació del festival el dia 13 de novembre o en Mascarell que serà seu el dia 26 de novembre amb una sessió especialitzada.

Amb tot, el termini per a inscriure els treballs finalitza el 5 de novembre i la tramitació es pot realitzar a través del formulari d'inscripció https://forms.gle/to2Fz2DVcjmuH1Ry9 o a través de la plataforma Festhome.

Així doncs, es poden inscriure un màxim de dues obres, el tema i el gènere de les produccions és lliure encara que es prioritzarà la qualitat i la creació de tendències com a objectiu prioritari i també tindran preferència els curtmetratges que tracten temàtiques d'igualtat de gènere. De manera que, les bases estan publicades en la web de l'Ajuntament de Nules.
Per tant, en la present edició es convoquen nou premis tots ells patrocinats per l'Ajuntament de Nules: premi al millor curtmetratge dotat amb 700 euros; premi al millor curtmetratge rodat a Nules amb 200 euros; premi al millor curtmetratge en altres llengües amb una dotació de 400 euros; premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló de 300 euros; premi de 400 euros al millor curtmetratge vot del públic; a més hi haurà un premi a la millor banda sonora original de compositor valencià amb una dotació de 100 euros; premi a la millor fotografia de cinematògraf valencià també amb 100 euros; i premi de 100 euros per a la millor direcció de producció valenciana.

Davant la qual cosa, la Regidor de Cultura i de Normalització Lingüística, M. José Esteban, assenyala que “aquest festival vol contribuir també al foment de l'ús del valencià a través de l'elaboració de curtmetratges, per aquest motiu la llengua d'almenys el 50 per cent dels curtmetratges ha de ser el valencià i així mateix s'ha acordat establir premis específics”.

La cerimònia de clausura i el lliurament de premis de totes les categories tindrà lloc el dissabte, 27 de novembre, en el saló teatre de la Caixa Rural Sant Josep de Nules. El Festival de Curtmetratges Fesohcurt de Nules està impulsant i coordinat per l'Associació Cultural la Corretjola i compte, al seu torn, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua.

Pujar