elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules recupera els casals per a les festes patronals de la Verge de la Soledat

Nules recupera els casals per a les festes patronals de la Verge de la Soledat
  • S'autoritzarà la seua obertura fins a les 3.00 hores en cap de setmana i entre setmana fins a les 00.30 hores

L'Ajuntament de Nules celebrarà els dies de l'1 al 10 d'octubre les festes patronals en honor a la Verge de la Soledat, uns festejos amb els quals es vol tornar de manera gradual a les festes tradicionals encara que enguany continuarà havent-hi unes certes restriccions.

Per tant, “una de les actuacions que es reprenen en aquestes festes és l'obertura de casals, que per la pandèmia van deixar d'autoritzar-se, en aquest sentit s'autoritzaran l'obertura de casals de festes però amb restriccions i adaptats a la conjuntura actual”, comenta el Regidor de Festes, Gabriel Torres.

Davant la qual cosa, l'activitat dels casals de festes amb música s'autoritzarà els divendres i dissabtes de festes, en concret els dies 1, 2, 8 i 9 d'octubre, en horari de 12.00 a 3.00 hores; la resta de dies de la setmana, de dilluns a dijous, l'horari serà de 17.00 a 00.30 hores i sense música; i els diumenges 3 i 10 d'octubre s'autoritzarà l'obertura de casals des de les 12.00 fins a les 00.30 hores sense música.

En relació a les mesures preventives per la Covid es permetrà el consum de beguda o de menjar només en taula i asseguts, no dempeus o en barra; serà obligatori l'ús de la màscara sempre que no s'estiga consumint; i no es permetrà fumar en els interiors dels casals.

En un altre ordre de coses, el nombre de comensals per taula i la distància entre taules seran les mateixes que tinga el sector de l'hostaleria en el moment de la celebració de les festes, de totes maneres no es permetrà el consum d'alcohol en la via pública en aquells espais que no estiguen autoritzats, és a dir on no estiga autoritzat el tall de carrer sol·licitat per les penyes.

Amb tot, aquelles penyes o grups d'amics que vulguen obrir casal han de sol·licitar-ho en l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'ajuntament els dies del 27 de setembre a l'1 d'octubre, en horari de 9.00 a 14.00 hores. Així mateix també en el mateix termini poden sol·licitar els talls de carrer per a menjars o sopars.

Cal assenyalar, a més, que s'ha previst per al dia 9 d'octubre la celebració de la Nit de la Torrà de la mateixa manera que s'ha dut a terme en els dos últims anys. Es permetrà realitzar fogueres davant dels casals o cotxeres sempre que cada penya netege després el tram de la via pública que embrute, i serà l'ajuntament l'encarregat de repartir la llenya.

No obstant això, per a celebrar la Nit de la Torrà caldrà apuntar-se prèviament a l'Ajuntament, també en l'Oficina d'Atenció Ciutadana a partir del dilluns, 27 de setembre, i fins al divendres, 1 d'octubre, en horari de 9 a 14 hores.

Des de la Regidoria de Festes s'assenyala que la setmana vinent es farà públic el programa de festes “pràcticament els actes festius se centraran en els dos caps de setmana ja que de dilluns a divendres són dies laborables i lectius per als centre educatius”, matisa Torres.

Pujar