elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules presenta el seu segon mata-segells turístic dedicat a Mascarell

Nules presenta el seu segon mata-segells turístic dedicat a Mascarell
  • És la primera població de la província en tindre diferents mata-segells turístics

MÉS FOTOS
Nules presenta el seu segon mata-segells turístic dedicat a Mascarell - (foto 2)

Nules compta amb dos mata-segells turístics que situen a aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa en la primera de la província de Castelló en tindre diferents mata-segells propis per a promocionar el seu patrimoni.

Així doncs, l’Ajuntament de Nules i el Grup Filatèlic i de Col·leccionisme Noulas han presentat avui el mata-segells “Conjunt emmurallat de Mascarell” en el que es representa una de les entrades a aquesta població totalment emmurallada, única amb aquestes característiques a la Comunitat Valenciana.

En l’acte han estat presents l’alcalde de Nules, David García i el president del Club Filatèlic i de Col·leccionisme Noulas, Ricardo Yáñez, juntament amb l’alcalde de Mascarell, Felipe Sánchez; el regidor de Mascarell, Turisme i Patrimoni, Guillermo Latorre; la presidenta de la Caixa Rural Sant Josep, Marisol Ballester, i el director d’aquesta entitat local, José Francisco Estañol.

A més del mata-segells, Mascarell també compta per primera vegada amb una col·lecció de segells, postals i sobres amb diferents imatges del municipi.

Des de les regidories de Patrimoni i Turisme es destaca l’importància d’aquesta iniciativa amb la que es pretén, entre altres, posar en valor el patrimoni local, ”l’objectiu és promocionar turísticament tant Nules com Mascarell posant en valor la riquesa cultural i patrimonial”, matisa el regidor, Guillermo Latorre.

Cal assenyalar que el primer mata-segells turístic, amb l’imatge del Museu de Medallística Enrique Giner, es va presentar al mes d’octubre de l’any 2015.

“Des del primer moment l’Ajuntament ha donat suport a aquest projecte que és una realitat gràcies a l’esforç i treball desinteressat del Grup Filatèlic i de Col·leccionisme Noulas. De fet Nules és pioner a la província en donar a conèixer el seu patrimoni mitjançant aquests tipus de mata-segells turístics, també comptem amb altres relacionats amb la nostra cultura i tradicions com la clemenules. Precisament el passat mes de setembre, coincidint amb la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, es van presentar alguns segells commemoratius amb l’imatge de l’escultura del Llaurador de Nules o l’ermita de Sant Xotxim”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

Pujar