10 d’abril de 2020 10/4/20

Nules premia les millors fotografies del I Concurs de Fotografía Platges de Nules

Nules premia les millors fotografies del I Concurs de Fotografía Platges de Nules - (foto 1)
  • Més de 46 fotògrafs centren la seua ullada en “les casetes” i presenten un total de 218 fotografies

L’Ajuntament de Nules ha fet entrega dels premis del I Concurs de Fotografia Platges de Nules que ha reunit a 46 participants que han presentat 218 fotografies. El concurs compta amb dos categories anomenades Arquitectura i Social, així doncs en la primera s’han presentat 136 fotografies sent el primer premi per a “Porches” de Jaime Sánchez-Rubio Ruiz, el segon per al treball que porta per lema “Sintiendo la brisa del mar” de José Cintas Albiol i el tercer per a “De puertas al mar” del fotògraf Agustín Marmaneu Romero. En la categoria Social el primer premi han sigut per a Jaime Sánchez-Rubio Ruiz per la fotografia “Pescadores”, el segon per a Ángel Sánchez Doménech pel seu treball anomenat “Casetes dimonis Farolets” i el tercer premi s’ha entregat a Carme Ripollés Martínez per la fotografia “Cucanya”.

El jurat format per l’alcalde de Nules, David García; la regidora de Platges, M. José Esteban; reconeguts professionals del món de la fotografia com José Aguilar i Marta Mor; historiadors com Miguel Ángel Sanz i l’arquitecte Manolo Miralles ha valorat la tècnica fotogràfica, la creativitat i el contingut a més de l’importància històrica, patrimonial i social del conjunt urbanístic de “Les Casetes”. També els temes quotidians com la pesca o el joc de la cucanya, entre altres.

“Emmarcat en les accions per a exigir la regeneració i protecció de la costa, l’Ajuntament de Nules va convocar el passat estiu aquest concurs fotogràfic amb l’objectiu de mostrar el valor del nucli històric marítim i de forma particular de l’arquitectura, història i costums que alberguen les casetes”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

Cal assenyalar que el Concurs de Fotografia Platges de Nules “Miradas del patrimonio cultural, costumbres y memoria histórica frente al Mediterráneo” s’ha organitzat des de la Comissió Tècnica Platges de Nules i la Comissió Local de Patrimoni Cultural, l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme, i l’Associació de Veïns Platges de Nules en col·laboració de les xarxes socials en Instagram @igerscomunitatvalenciana, @igersvalencia i @igerscastellon.

Pujar