elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules instal·larà bancs fets de taps de plàstic en l'IES Gilabert de Centelles

Nules instal·larà bancs fets de taps de plàstic en l'IES Gilabert de Centelles
  • La campanya "Recicla i seu" està emmarcada en la pla de transició de l'alumnat de primària a secundària

Hui s'ha presentat a l'IES Gilabert de Centelles de Nules l'acció “Recicla i seu” emmarcada dins del pla de transició de l'alumnat de primària a secundària, una iniciativa plantejada pel propi institut “per tal de fer aquest pas de canvi de centre de l’alumnat més integrador i que se sentin més acollits el primer any de l’ESO” segons ha comentat la cap d'estudis Noelia Enguix.

Per això, l’activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Nules, ha consistit en la recollida de taps de plàstic per part de l’alumnat de sisè de primària de les escoles del municipi per a reciclar-los i a través de l'empresa CN Plástic reutilitzar-los en la construcció de bancs que s’instal·laran en l’institut el curs pròxim, quan aquest alumnat comence a l’institut l’educació secundària.

En concret, en aquesta campanya de reciclatge ha participat l’alumnat de sisé de primària del CEIP Lope de Vega; CEIP Pío XII; CEIP Jaume I; CEIP Cervantes, i del CEIP Nou Pedro Alcázar.

A l'acte hi han estat presents el regidor de Medi Ambient, Cesar Estañol, la regidora d'Educació, Rosa Ventura, i una representació de l’equip directiu de l’IES Gilabert de Centelles amb la seua directora Asunción Ventura, la cap d'estudis Noelia Enguix, i la secretària Elena Baus.

D'aquesta manera, l'ajuntament es mostra molt conscienciat amb la cura del medi ambient i l'ús de recursos de manera sostenible, ja que aquesta acció se suma a altres iniciatives que s’estan portant a terme juntament amb els centres educatius, “des de l'Ajuntament estem treballant fermament en la sostenibilitat, la cura del medi ambient i el reciclatge perquè hi hagi més sensibilitat amb la gestió dels residus, una cosa necessària. Per això, considerem essencial l’existència d’agrupacions com el Consell Educatiu Ambiental Municipal que s’ha creat recentment”, afirma César Estañol.

En la mateixa línia, Rosa Ventura, afegeix que "la unió de l’educació amb la cura del medi ambient és una idea molt bona per educar i conscienciar les joves generacions en temes relacionats amb la sostenibilitat. Per tant, activitats i accions com aquesta ens ajuden a treballar i a conscienciar sobre temes medi ambientals de manera conjunta entre l’administració local i els centres educatius ".

Pujar