elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules forma part de la xarxa de municipis WiFi4EU de la Unió Europea

Nules forma part de la xarxa de municipis WiFi4EU de la Unió Europea
  • La població comptarà amb wifi gratuït en edificis i espais públics

La població de Nules tindrà wifi gratuït en edificis i espais públics en entrar a formar part de la xarxa de municipis de la iniciativa WiFi4EU de la Unió Europea. De fet, Nules és una de les localitats de l’Estat espanyol beneficiaria dels abonaments que concedeix la Comissió Europea per a sufragar les despeses d’instal·lació dels diferents punts d’accés wifi.

“Des de l’Ajuntament es va sol·licitar aquest abonament per valor de 15.000 euros que ens permetrà oferir a la ciutadania una connexió de wifi pública i gratuïta en alguns llocs públics que a hores d’ara encara no estan equipats  amb un punt d’accés wifi. A més, gràcies a aquesta iniciativa WiFi4EU dirigida per la Comissió Europea, Nules és una de les primeres poblacions en entrar a formar part de l’Estratègia per al Mercat Únic Digital que té com a objectiu la millora de la connectivitat en tota Europa”, explica el regidor de Noves Tecnologies, Adrián Sorribes.

La connexió a la xarxa WiFi4EU és la mateixa en totes les poblacions adherides, per tant la Comissió Europea ha establit que el nom de la xarxa (SSID) siga “WiFi4EU” perquè siguen reconeguts a tota Europa els punts d’accés WiFi4EU.

Així doncs, amb el projecte WiFi4EU el que es pretén és crear una xarxa paneuropea de zones wifi públiques en municipis de tota la Unió Europea de la qual s’espera que es beneficien entre 6.000 i 8.000 municipis fins a l’any 2020.

 

Pujar