elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules deixa en mans de Sanitat adoptar mesures més severes per a frenar els contagis per covid

La junta de portaveus analitza l'increment de casos covid a Nules
La junta de portaveus analitza l'increment de casos covid a Nules
  • La junta de portaveus s'ha reunit este matí per analitzar la situació

Amb 49 casos de covid positius a Nules, aquest matí s'ha reunit la junta de portaveus de l'ajuntament. Així, en un comunicat oficial, el consistori ha informat que ha traslladat a la Conselleria de Sanitat la preocupació per la situació epidemiològica actual i li han sol·licitat que estudie si és convenen prendre mesures addicionals en la població de Nules.

De fet, l'alcalde David García ja va demanar la setmana als veïns l'autoconfinamiento, que isquen de casa només per a l'imprescindible, com a mesura per a frenar l'increment de casos de coronavirus.

Així mateix, en junta de portaveus s'ha traslladat el suport i col·laboració de l'Ajuntament de Nules a la Generalitat Valenciana “en la presa de quantes decisions corresponga aprovar pensant sempre a salvaguardar la salut de la ciutadania”.

Nules és un dels quatre municipis castellonencs on el Consell ha aplicat mesures més severes davant l'alt nivell de casos de covid.

No obstant això, la setmana passada el consistori ja va adoptar altres mesures davant la situació de contagis tan preocupant.

Així, roman tancat el poliesportiu municipal, el camp de futbol, les pistes esportives i la pista d'hoquei. Així mateix, s'han suspès els entrenaments dels Jocs Esportius en els centres educatius.

El consistori ha precintat els parcs infantils i les zones públiques d'oci com el Jardí Botànic, el Paratge de l’Estay, la zona Quatre Camins i el recinte de festes-pista de patinatge.

A més, s'han precintat les cabines telefòniques, les fonts, bancs i la resta del mobiliari urbà, inclòs el de l'interior dels parcs per a gossos. I s'ha tallat el subministrament d'aigua de les fonts.

I des del passat cap de setmana es van tancar els vestuaris del camp de futbol i el poliesportiu tant durant les competicions com en els entrenos; i s'han suspès les activitats en el CEAM fins al 16 de novembre; i la Unitat de Respir que anava a reprendre aquesta setmana la seua activitat, estarà tancada fins a l'1 de desembre.

Per part seua, des del Partit Popular de Nules han reclamat ajuda a Sanitat per a garantir la protecció de la població davant els criteris polítics d'un alcalde que cerca el tancament perimetral de la localitat . “Nules ha d'aplicar totes aquelles mesures que des dels professionals de la Sanitat s'exigisquen perquè el fonamental és preservar la vida dels nostres veïns”. Per aquest motiu, “l'alcalde hauria d'estar treballant per a obtenir més personal sanitari i proves PCR, agilitar els resultats dels test i implantar la infermeria escolar”. En definitiva, “deixar a un costat el seu desig irrefrenable de ser protagonista i posar-se a treballar pel nostre poble”, apunta el seu portaveu María Victoria Marzal.

Pujar