23 de setembre de 2020 23/9/20

Nules atorga la insígnia d'or a Irene Aguilar i Encarna Martí

Nules atorga la insígnia d'or a Irene Aguilar i Encarna Martí - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Nules atorga la insígnia d'or a Irene Aguilar i Encarna Martí - (foto 2)
  Nules atorga la insígnia d'or a Irene Aguilar i Encarna Martí - (foto 3)
  Nules atorga la insígnia d'or a Irene Aguilar i Encarna Martí - (foto 4)

  Nules ha atorgat la insígnia d'or a dues dones representatives del municipi com a reconeixement a la seua trajectòria professional, de manera que les dones que han rebut aquest homenatge han sigut Irene Aguilar Alagarda i Encarna Martí Gavara.

  La primera és una dona compromesa amb la cultura del seu poble que va col·laborar amb el primer bibliotecari i fundador de la Biblioteca Municipal i Casa de la Cultura, Vicente Vicent Vinaixa; va formar part del consell rector de la Caixa Rural de Nules on va gestionar activitats culturals; ha sigut membre del jurat dels Jocs Florals, i ha publicat un treball sobre la vida i obra del pedagog nuler, José Bertomeu i Gimeno, que es va presentar en el I Congrés d'Història i Filologia de la Plana celebrat a Nules; a més es destaca la seua trajectòria com a professional de Psicologia.

  Per altra banda, Encarna Martí regenta una coneguda merceria en la població des de l'any 1970, i ha rebut aquest homenatge com a exemple d'emprenedoria en uns anys en els quals era inusual veure la dona al capdavant d'un negoci.

  "Es tracta d'una iniciativa que forma part de la programació de la Setmana de la Dona que estem celebrant aquest dies i a la qual volem donar continuïtat en les pròximes edicions", explica el regidor d'Igualtat, Antonio Romero.

  L'acte de concessió de la Insígnia d'Or ha comptat amb la presència de l'alcalde de Nules, David García, de diferents membres de la corporació municipal i d'altres associacions locals.

  Lliurament de premis

  També s'han lliurat els premis de la quarta edició del Concurs de Relat Literari 8 de març: Dia Internacional de la Dona. El primer premi amb un import de 200 euros ha sigut per al treball que porta el lema "L'orgull de ser dona" de M. Teresa Sorribes Miró; el segon premi de 150 euros l'ha obtingut Ángela García Roig, per l'obra "La vida de Llúcia"; i menció especial per a l'obra "La pianista" de Javier León Sorribes. Així doncs, el jurat ha estat format per Celia Rubert Pitarch, tècnica de la secció de Dones i Igualtat de la Direcció Territorial de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives; Carmen Lucas Miralles, pertanyent a l'àmbit de les Ciències de la Informació i de la Comunicació, llicenciada en Filologia Hispànica, especialista en Literatura Castellana i professora de Llengua i Literatura Castellana i Universal a l'IES Gilabert de Centelles de Nules; Rosa María Vicent Rubert, mestra d'educació infantil i educació primària, i membre del Consell Municipal per a la Igualtat en l'Educació; Antonio Romero Felip, regidor de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Nules i president del jurat; i Teresa Mechó Puchol, tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Nules i secretària.

  L'acte ha estat tancat per una lectura dramatitzada "Improversos. Voces en la sombra" que ha estat acompanyada de dansa en directe.

  Per altra banda, cal destacar que aquesta jornada de dimecres també ha comptat amb la tradicional ofrena a l'Escultura a la Dona Treballadora.

   

  Pujar