elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Què fer a Nules aquest Nadal?

Què fer a Nules aquest Nadal?  - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha programat una infinitat d'activitats per a aquests dies de festa i enfocats per a totes les edats

MÉS FOTOS
Què fer a Nules aquest Nadal?  - (foto 2)

Nules ja fa olor de Nadal. Amb l'encès de les llums i de l'Arbre decoratiu, Nules ha donat ja començament a unes setmanes molt intenses amb activitats per a tots els públics i de temàtiques diverses. Des de concursos de tir lliure i de triples, berenars de xocolate i xurros, concerts de Nadal, passant per discomòvils -i pequediscos- fins a teatre, la tradicional carrera de Sant Silvestre, monòlegs i una infinitat de propostes per a veïns i visitants que es duran a terme fins al 5 de gener.

Entre els actes programats destaca la Clemen Nit Festa, que tindrà lloc el dissabte 30 de desembre i que consistirà en un Cap d'any avançat 24 hores: En l'acte l'Ajuntament repartirà entre els assistents 12 grillons de taronja -la clemenules- per a les campanades amb les quals es donarà la benvinguda a l'últim dia de l'any. Un divertit acte amb el qual es vol posar en valor el producte més preuat de la localitat.

També destaca la Sant Silvestre que tindrà lloc el 26 de desembre. Una carrera solidària que recorrerà els carrers de la localitat: A les 19:00 seran els adults els qui isquen a córrer i mitja hora abans serà el torn dels més xicotets, que estan també cridats a participar en aquest acte nadalenc, esportiu i, sobretot, solidari.

A més, per segon any consecutiu, en  la Nit de Nadal, la Nit de cap d'any i Roscón de Reixos s'instal·larà una carpa amb música. L'objectiu, que els veïns gaudisquen de la festa sense necessitat d'eixir de Nules i amb música per a tots els públics. La carpa estarà en el recinte de festes i tindrà calefactors i guarda-roba.

Un programa enfocat per també als més xicotets que, per primera vegada, podran parlar amb els Reis Mags per videoconferència. L'Ajuntament s'ha adherit al projecte Els Reis Mags TV "Il·lusió Col·lectiva" de l'Associació Cultural LP que explica al seu torn amb la col·laboració de l'ONG Infància Sense Fronteres. D'aquesta forma, les primeres 100 famílies que s'inscriguen en la campanya de xarxes socials -que s'engegarà a partir del 22 de desembre- podran sol·licitar una videoconferència amb els Reis Mags.

Una novetat a Nules i en tota la Comunitat Valenciana. La campanya "Il·lusió Col·lectiva www.losreyesmagos.tv" es va engegar per primera vegada fa dos anys. Des de llavors s'han aconseguit les 4.000 videotelefonades i s'han repartit 2.000 joguets solidaris entre diverses famílies.

També per als més xicotets s'ha engegat l'Escola de Nadal. Els dies 26, 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener es programen activitats per a xiquets de 3 a 12 anys des de la Regidoria de Joventut. L'objectiu, ajudar als pares a conciliar l'horari laboral amb el personal durant les vacances escolars de Nadal. Les activitats es realitzaran en el CEIP Cervantes en horari de 9'00 a 14'00 hores, a més també comptarà amb escola matinera a partir de les 8'30 hores. I per als no tan xicotets s'ha organitzat el 'Nules Gaming Day', un concurs en el qual els més joves podran classificar-se i guanyar diferents premis jugant a Pokémon o a Clash Royale.

Programa complet

Si vols veure el programa complet d'activitats, les hores i el lloc de cadascuna d'elles pots visitar la web de l'Ajuntament. Aquest diumenge ja hi ha programada una 'pequedisco' al migdia en la plaça Major perquè els més xicotets canten i ballen. A més es lliuraran els premis de la II Ruta de Decoració Nadalenca dels comerços locals.

Pujar