elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules acull la LXXIV Fira Agrícola, la més important del sector

Nules acull la LXXIV Fira Agrícola, la més important del sector
  • La mostra ha estat declarada enguany Festa d'Interès Turístic Autonòmic i tindrà lloc els dies del 17 a el 19 de setembre

MÉS FOTOS
Nules acull la LXXIV Fira Agrícola, la més important del sector - (foto 2)
Nules acull la LXXIV Fira Agrícola, la més important del sector - (foto 3)
Nules acull la LXXIV Fira Agrícola, la més important del sector - (foto 4)
Nules acull la LXXIV Fira Agrícola, la més important del sector - (foto 5)

Aquest cap de setmana té lloc a Nules la LXXIV Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, la fira més important del sector a la Comunitat Valenciana i declarada enguany Festa d'Interès Turístic Autonòmic.

La mostra tindrà lloc els dies del 17 al 19 de setembre i es transformarà en el punt de trobada de l'agricultura valenciana, amb importants ponències, punts d'informació referents per a l'agricultor sobre els temes que li preocupen, així com exhibicions -adaptades a la pandemia- com la de de ferradors i de gossos de rabera.

El consistori ha presentat aquest dilluns el cartell i el programa definitiu de la mà del Regidor d'Agricultura, César Estañol: "Aquesta fira és tot un referent a la Comunitat Valenciana i la més important que es realitza al nostre territori. Després de suspendre l'any passat per primera vegada des dels seus inicis, aquest any es reprèn amb una edició més reduïda i adaptada a les actuals circumstàncies".

Defensa de l'agricultura des d'una capital citrícola

Des de la Regidoria d'Agricultura s'assenyala que aquesta fira serà, un any més, un espai on posar en valor les accions en defensa de l'agricultor a pesar que s'han suspès alguns dels actes que tradicionalment han format part de la mateixa i que comporten aglomeració de gent com el Concurs de Tir i Arrastre, així mateix s'ha reduït un dia la mostra i tampoc hi haurà cloenda institucional.

Programa i principals activitats

Per tant, es comptarà, entre altres, amb el Racó del Llaurador on es desenvoluparà una programació protagonitzada per xerrades i col·loquis amb temàtiques centrades en l'actualitat i novetats del sector. De fet, per quarta vegada la fira compta amb aquest espai dissenyat perquè l'agricultor puga informar-se de les diferents tendències, innovacions, normatives, entre altres assumptes d'interès per al sector agrari. Així, la programació estarà centrada en temes relacionats amb la "Situació actual de l'agricultura valenciana"; la "Situació actual de la plaga de l'cotonet de Sud-àfrica"; a més hi haurà xerrades titulades "Llaurant 1 futur sostenible"; "L'Horta del Rajolar "; "Ajudes agràries"; "Assegurances agràries"; "Aprofitem l'energia solar"; "Quant val la meua clementina?"; "Tradició i avantguarda del meló de marjal"; "Pensió + Agro" o "Solucions per al cotonet de Sud-àfrica", entre d'altres activitats que també es duran a terme en aquests dies.

En un altre ordre de coses, la fira tindrà també una zona dedicada als animals amb exhibicions de ferradors i de gossos de rabera.

La mostra presenta altres atractius com l'exhibició d'oficis artesanals, la presència d'entitats i associacions locals, o una zona d'oci per a grans i petits. Hi haurà, per tant, actuacions i activitats en estands de diferents associacions locals i activitats esportives al pati del CEIP Pius XII a més de la tradicional exposició de productes de camp.

Amb tot, des de la Regidoria d'Agricultura es destaca la importància de la feina feta pels membres de la comissió "és important la col·laboració de la Comissió de la fira formada per persones de poble implicades i que treballen en l'organització i la confecció de la programació que es desenvoluparà en aquests dies ", matisa Estañol.

Respectar les mesures sanitàries

Des de l'Ajuntament de Nules s'insta a les persones visitants a que respecten les mesures de seguretat vigents i que mantinguen la distància social i facen ús de la mascareta en tot moment.

Pujar