elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El jutge Emilio Calatayud participa en les jornades contra la violència filie parental de Nules

El jutge Emilio Calatayud participa en les jornades contra la violència filie parental de Nules
  • El municipi reprén les jornades que tindran lloc els dies 17 i 18 de febrer

Nules reprèn enguany les “Jornades sobre Violència Fili Parental i Atenció a la Infància i Adolescència a la Comunitat Valencia” amb les quals pretén ser punt de trobada de professionals de diferents àmbits i fòrum de debat sobre aquest tipus de violència domèstica. De fet, aquesta tercera edició se celebrarà els dies 17 i 18 de febrer al Saló Multifuncional de Nules.

“La intenció dels organitzadors d’aquestes jornades, la Policia Local i l’Ajuntament de Nules, és entre d’altres donar visibilitat a un problema de la nostra societat actual que en la majoria dels casos està encara silenciat”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

Així doncs, al llarg d’aquestes jornades s’exposaran diferents punts de vista, tant judicials i policials com sanitaris i educatius, per a combatre aquesta problemàtica.

Entre els ponents es troben Emilio Calatayud, magistrat i jutge de menors de Granada, que parlarà sobre “Como ser padre/madre en el siglo XXI”; Alfredo Abadías, doctor en Dret i president de SEVIFIP, que impartirà la ponència “La violencia filio parental: la patología del amor en los tiempos de pandemia; María José Ridaura, psicòloga de la Fundació Amigó i directora del GCE Cabanyal, que presentarà la ponència “La violencia filio parental: reflexiones en torno a la intervención”; Matilde Espinosa, psicòloga clínica i coordinadora sanitària de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil de la Unitat Educativa Terapèutica de Castelló, que protagonitzarà la xerrada sobre “Salud mental y violencia filio parental: recursos desde el ámbito sanitario”; o Keren Cuervo, doctora en psicologia i professora titular del departament de Psicologia Evolutiva, Social i Metodologia amb docència en Psicologia i Criminologia, que impartirà la ponència “¿Qué diferencia al menor que ejerce la violencia filio parental del que comete otro tipo de delitos?”,  tots ells amb un gran prestigi professional que participaran en la programació prevista per al dijous 17 de febrer.

Per altra banda, la jornada de divendres, 18 de febrer, comptarà amb la ponència anomenada “Medidas de protección adoptadas en la provincia de Castellón. Comparativa en años anteriores (datos de la población de Nules). La hoja de notificación de situación de desprotección desde el ámbito policial” que impartiran Francisco J. Sánchez, cap del Servei d’Infància i Adolescència, i Ferrán M. Elipe, cap de Secció de xiquets, xiquetes i adolescents de la Direcció Territorial de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Castelló; Rubén Simó, director de la Residència Socioeducativa Pi Gros que s’encarregarà de parlar sobre “Justicia juvenil. Tipología de medidas. Estadísticas y comparativa. Intervención en violencia intrafamiliar. La convivencia en grupo educativo”; i per últim, Ferrán Blanch, coordinador de Fundación Amigó; Alejandro Durán, coordinador Emancipación Cruz Roja Castellón; i Francisco Díaz, director del centre d’acollida Plana Baixa de Nules presentaran els programes “Atención a la Infancia y Adolescencia”, “Conviviendo”, “Creciendo”, “Joven”, “Programa de Atención a Jóvenes”, “Mentora” i “Inserción Sociolaboral”.

Assistència presencial i en línia

Les persones interessades a participar presencialment poden inscriu-se al correu joseba.corral@nules.es, a més les jornades són gratuïtes i seran retransmeses en streaming pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Nules.

Cal assenyalar a més que al finalitzar les III Jornades sobre Violència Fili Parental i Atenció a la Infància i Adolescència a la Comunitat Valenciana s’expedirà un certificat d’assistència a les persones participants.

Pujar