elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fúmiga actuarà a Nules durant les festes patronals de la Soledat

Mare de Déu de la Soledat. Nules
Mare de Déu de la Soledat. Nules
  • Nules retrà homenatge al llegendari Juan Vicente Montón ‘Maraya’ amb una exposició taurina

Del 7 al 16 d'octubre, Nules viurà les seues festes patronals en honor a la Verge de la Soledat, uns festejos que arrancaran amb la 68 edició dels Jocs Florals, el certamen literari més important de la província de Castelló.

Aquest certamen no serà l'únic acte cultural que se celebrarà durant les festes patronals. També es presentarà el llibre ‘Antologia cordial’ de Marisol González, ‘Els 27 de Mathausen’ de Lara Cardona i José Francisco Albelda, i a més, la nulense Laura M. Pantaleón presentarà el seu llibre ‘Conte a la Mare de Déu de la Soledat’.

Set bous i homenatge a Maraya

Així mateix, Nules exhibirà set bous salvatges segons ha explicat el regidor de Festes, Gabriel Torres. L'Ajuntament de Nules es farà càrrec de cinc i la Penya El 7 costejarà els dos restants.

Així, el dissabte 8 d'octubre s'exhibirà un bou a la vesprada i un a la nit; el 14 d'octubre serà el tancament taurí, vaques enfundades i es embolará un bou; el dissabte 15 d'octubre hi haurà dos bous a la vesprada, un d'ells de la Penya El 7, i un altre a la nit de la mateixa penya.

Així mateix, “vist el bon acolliment de l'any passat”, ha assenyalat l'edil, “exhibirem un bou salvatge el diumenge 16 d'octubre al migdia”.

Cal assenyalar que a les vesprades hauran vaquillas en el recinte taurí de Nules.

Concert de La Fúmiga

Així mateix, Gabriel Torres ha anunciat que el grup valencià La Fúmiga actuarà el dissabte 15 d'octubre i com a teloners estarà el grup Malparlat.

Quatre discomóviles en cap de setmana i els dies festius completaran la programació musical de les festes en honor a la Verge de la Soledat.

Esport i activitats infantils

Així mateix, durant la setmana festiva hi ha previst un campionat de fes-te l'ullet, padel per parelles i l'II Memorial Antonio Pérez Balada en en estadi Noulas, a més de diverses activitats infantils com a parcs, musical, discomóvil i bous per a xiquets.

9 i 12 d'Octubre

Les festes coincideixen amb dues dates importants. El dia de la Comunitat Valenciana i el dia de la Hispanitat.

El 9 d’Octubre coincideix amb la festivitat de la patrona, jornada en la qual es realitzarà el trasllat de la Verge des de la Capella a l'església arxiprestal, la posterior Missa, la processó cívica amb la Senyera fins a l'estàtua del Rei Jaume I, on es realitzarà un acte protocol·lari en el qual Francisco interpretarà l'himne regional. A la vesprada, Nules rendirà honors a la seua patrona amb l'Ofrena a la Soledat i processó.

Per al 12 d'Octubre es rendirà un homenatge a la Guàrdia Civil i els Exèrcits d'Espanya amb la hissada de la bandera d'Espanya més gran de la província.

Pujar