elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira Agrícola de Nules compta amb el Racó del Llaurador, un punt referent per als professionals del sector

La Fira Agrícola de Nules compta amb el Racó del Llaurador, un punt referent per als professionals del sector
  • L'agricultor pot informar-se de les diferents tendències, innovacions, normatives, entre altres temes d'interés per al sector agrari

MÉS FOTOS
La Fira Agrícola de Nules compta amb el Racó del Llaurador, un punt referent per als professionals del sector - (foto 2)
La Fira Agrícola de Nules compta amb el Racó del Llaurador, un punt referent per als professionals del sector - (foto 3)

La LXXVI Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules es presenta com a referent de les fires del sector agrícola i citrícola de la província de Castelló. Amb una programació  que inclou, any enrere any, novetats que tenen com a finalitat renovar i modernitzar la fira. Davant açò, el regidor d’Agricultura, César Estañol, comenta que “en aquest últims anys s’ha registrat un salt qualitatiu amb continguts importants per al sector agrícola que ha fet que es converteixca en un punt de trobada i un referent per al llaurador i el professional del sector”.

En aquest sentit, des de fa ja uns anys la fira compta amb el  Racó del Llaurador, un espai dissenyat per a que el llaurador puga informar-se de les diferents tendències, innovacions, normatives, entre altres temes d’interés per al sector agrari. Així, el Racó del Llaurador disposa d’una programació que aquest any estarà centrada en temes com ara “Nutrición en los cítricos: Zn-Mn y Polisacáridos” que impartiran aquesta vesprada de divendres dos tècnics d’Agritecno; així mateix “El proceso de obtención de plantas de cítricos” serà altra de les xerrades de hui a càrrec del doctor en biotecnologia i director d’AVASA, José Cuenca Ibáñez, i que organitza l’Associació de Llauradors de Nules; també el secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris, impartirà la ponència “Situació actual de la citricultura. Estructura varietal i noves varietats”; “Biotecnología aplicada en la nutrición y control fitosanitario de los cítricos” serà altra de les xerrades de divendres a càrrec de Vicente Navarro, gestor de cultiu de cítrics i subtropicals de Fertiberia Tech; tancarà la jornada el vicepresident d’AVA-ASAJA València, Celestino Recatalá, i el responsable d’AVA-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, amb la ponència “Impacto de la política europea en la agricultura valenciana”.

Dissabte, 16 de setembre, matí es tractarà altres temes com ara “Intercanvi de llavors” a càrrec de l’Associació de Llauradors de Nules; “El día a día del herrador de caballos” que impartirà Ricard Roselló; o la “Separación de residuos en el domicilio: verde, azul y amarillo” amb el lliurament de borses de reciclatge a les persones assistents.

Per la vesprada s’impartiran altres tres xerrades: “Control biológico de patógenos del suelo” a càrrec de Claudia Escrig de Partners with Nature; “Agricultura, presente y futuro” amb el ponent, Emilio Jeús Villanueva, CEO de Technological Assistance Biogreen que organitza l’Associació de Llauradors de Nules igual que la que impartirà Vicente Tejedo, director de l’Estació Experimental Agrària de Vila-real i que s’anomena “Nuevas variedades de mandarina”.

Diumenge la programació del Racó del Llaurador contempla pel matí i per la vesprada la xerrada “Separación de residuos en el domicilio: verde, azul y amarillo” també amb lliurament de borses de reciclatge per a les persones assistents; i per la vesprada hi haurà una rifa gratuïta patrocinada per Agrotécnica González i un bingo organitzats per l’Associació de Llauradors de Nules.

A més de presentar diferents xerrades tècniques i informatives, el Racó del Llaurador alberga també un espai dedicat al patrimoni agrari local, un museu itinerant que es pot visitar fins diumenge, i la tradicional exposició de productes del camp.

Altres activitats

En relació a altres activitats de la fira de rellevància cal destacar també el taller de Caça i Natura amb activitats enfocades als més menuts per a donar a conèixer els tipus d’aus i la natura que ens envolta.

A més, la fira tindrà les tradicionals activitats com el X Concurs de Forja programat per a dissabte; o com a novetat enguany el I Concurs de Gossos de Rabera que tindrà lloc diumenge a partir de les 10.30 hores. A més els visitants podran també veure l’exhibició d’oficis artesans.  

Així mateix, al llarg del cap de setmana  hi haurà actuacions i activitats en estands de diferents associacions locals. També activitats esportives al CEIP Pío XII juntament amb la fira del comerç i el mercat ambulant.

Pujar