27 de novembre de 2020 27/11/20

Finalitzen els treballs d'ampliació de la xarxa de distribució d'aigua potable a Mascarell

Finalitzen els treballs d'ampliació de la xarxa de distribució d'aigua potable a Mascarell - (foto 1)
  • Les actuacions formen part del Pla de Millora d’Infraestructures Hidràuliques de FACSA

L'Ajuntament de Nules i FACSA, empresa concessionària del servei municipal d'aigua potable de la localitat, han finalitzat els treballs d'ampliació de la xarxa de distribució fins a la població de Mascarell.

Aquest projecte, que forma part del Pla de Millores d'Infraestructures Hidràuliques de Nules, ha permés ampliar la xarxa de distribució d'aigua potable des de l'avinguda de la Senda Mitjana fins a la població de Mascarell, gràcies a la instal·lació d'una nova canonada de polietilé de 110 mm.

L'ampliació complementa a l'antiga conducció de fibrociment de 100 mm que a causa de la seua antiguitat pot donar problemes. A més, aquesta conducció discorre a gran profunditat per terrenys privats, una circumstància que dificulta el seu manteniment i causa molèsties als propietaris dels solars pels quals transcorre.

Sobre això, Juan Luis Orenga, cap de servei de l'àrea de proveïment de FACSA, ha assegurat que la duplicitat de la xarxa "garanteix el subministrament d'aigua al nucli de Mascarell a llarg termini, i s'anticipa al possible col·lapse de l'antiga conducció".

En definitiva, la inversió realitzada ha permés l'ampliació de 590 metres de canonada i la instal·lació de cinc noves vàlvules de tall en la xarxa, amb les quals es millorarà la regulació i funcionament del sistema de distribució d'aigua potable a Mascarell.

El regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament de Nules, Adrián Sorribes, ha destacat la importància d'aquestes obres, "es tracta d'una actuació molt important per als veïns i les veïnes de Mascarell perquè els assegura el subministrament permanent d'aigua, a més també permet la millora de la conducció de l'aigua".

Amb aquesta nova actuació, l'Ajuntament de Nules i FACSA reafirmen el seu compromís amb la millora constant de les instal·lacions hidràuliques del municipi.

Pujar