elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les festes de Sant Vicent de Nules ja són d'interés turístic provincial

Les festes de Sant Vicent de Nules ja són d'interés turístic provincial
  • La declaració arriba quan es compleixen 60 anys d'aquesta tradició molt arrelada en la localitat

MÉS FOTOS
Les festes de Sant Vicent de Nules ja són d'interés turístic provincial - (foto 2)
Les festes de Sant Vicent de Nules ja són d'interés turístic provincial - (foto 3)
Les festes de Sant Vicent de Nules ja són d'interés turístic provincial - (foto 4)

La Generalitat Valenciana ha atorgat la declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana a les Festes de Sant Vicent de Nules. De fet, la festivitat de Sant Vicent destaca en aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa per la celebració d'una cercavila protagonitzada per les cinquenes de la població, es tracta d'un acte peculiar i singular en el qual carros engalanats amb cavalls recorren diferents carrers del nucli urbà fins a arribar al carrer Sant Vicent on es rendeix tribut al sant rodant una foguera.

Va ser la Cinquena del 1961 la que, en el seu moment, va instaurar aquesta festa que actualment compta amb molta tradició i està molt arrelada entre els veïns del municipi, i que compta amb milers de participants.

Des de la Regidoria de Turisme s'ha treballat durant mesos per a recollir tota la documentació que requereix la otorgación d'aquest distintiu, de manera que el regidor Guillermo Latorre assenyala que “el poble de Nules està d'enhorabona perquè aquest reconeixement ens permetrà posar en valor i promocionar aquesta festivitat tan volguda per als nulenses i que congrega a milers de persones, no sols del nostre municipi. Continuarem treballant en aquesta línia i continuarem presentant propostes perquè altres festes locals compten també amb aquest distintiu”.

Nules vol més distincions per a les seues festes

A més de la proposta de les festes de Sant Vicent, aprovada pel ple de l'Ajuntament de Nules el mes de gener passat a instàncies de l'equip de govern, s'està treballant en altres expedients que es presentaran en els plens dels pròxims mesos.

Així doncs, es pretén que en el ple a celebrar aquest mes de març s'aprove la proposta perquè la Festa dels Barraquetes siga declarada també Festa d'Interés Turístic Provincial.

En un altre ordre de coses, també es vol que les festes dels barris de Sant Joan i de Sant Xotxim siguen declarades d'interés turístic provincial, per aquest motiu la idea és que en el ple del mes d'abril es puga aprovar aquesta proposta per a traslladar-la a la Generalitat Valenciana.

De la mateixa manera que, en el plenari del mes de maig és pretén fer el mateix amb les festes patronals de Sant Bartomeu i de la Soledat, i amb la Fira Agrícola, que en l'actualitat està declarada com a Festa d'Interés Turístic Provincial, es vol que per la seua repercussió i trajectòria se li atorgue la declaració de Festa d'Interés Turístic Autonòmic.

Finalment, se sol·licitarà la declaració de Festa d'Interés Turístic Autonòmic per a la Fira Medieval de Mascarell, “però haurem d'esperar a l'any 2022 ja que un dels requisits que demanen és que l'acte o festa tinga almenys 15 anys i en aquest cas es compliran l'any vinent”.

Des de l'Ajuntament de Nules es reitera que amb aquestes iniciatives es pretén posar en valor totes les tradicions i festes del municipi.

Pujar