elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP eleva al ple de Nules una proposta per a modificar la Llei de Costes i protegir les Casetes

El PP eleva al ple de Nules una proposta per a modificar la Llei de Costes i protegir les Casetes
  • La iniciativa, registrada en el Senat, cerca el suport de la corporació amb l'objectiu de frenar la regresió de la costa i assegurar el poblat marítim

El Partit Popular de Nules elevarà al ple d'aquest dijous 29 de juliol una iniciativa que defensa la modificació de la Llei de Costes amb l'objectiu de frenar la regressió del litoral i assegurar el futur del poblat marítim dels Cassets. La iniciativa, registrada la setmana passada al Senat, es presenta en forma de moció a l'ajuntament amb el repte de “obtindre el vot unànime de la corporació per a recolzar aquesta acció davant el Govern de Pedro Sánchez”.

A Nules, tal com ha assenyalat la portaveu del PP, María Victoria Marzal, “la regressió del litoral és cada any més lesiva i, en lloc de garantir inversions que asseguren el futur de la nostra costa, estem veient com les retallades del PSOE estan castigant el nostre patrimoni”. Una platja “que és una joia i desitgem preservar al costat de les propietats que estan amenaçades per enderrocaments”.

Els Cassets constitueixen un poblat marítim singular “que mereix tot el futur”. “Es tracta d'un patrimoni únic que forma part de la nostra història i present. I també volem que ho siga del nostre futur”. Per això, ha considerat la líder del PP en el municipi, “presentem aquesta iniciativa que precisament el que pretén és assegurar que el futur de la nostra platja no està en risc”. Un litoral “els habitatges del qual són un exemple de l'arquitectura tradicional valenciana i per a les quals demanem la qualificació de Bé de Rellevància Local (BRL)”.

Una circumstància que ja va ser posada de manifest en la modificació de la Llei de Costes que es va tramitar l'any 2013 “amb l'objectiu de posar en valor aquesta singularitat, com sí que va ocórrer en el cas de Xilxes que es va incloure en un annex que va permetre preservar els seus habitatges”.

Ara, i de la mà de l'associació de veïns Verge del Carmen, amb els quals es va reunir la setmana passada la presidenta del PPCS, Marta Barrachina, i membres del PP de la localitat, “desitgem continuar aquest camí i obtindre el màxim suport en el ple per a garantir les oportunitats que la nostra costa mereix”. I en això “hem d'estar tots units. Perquè la defensa del patrimoni, la costa i els drets dels ciutadans no és una opció, és una obligació de tots aquells que volem al nostre poble i desitgem que tinga futur”. En aquest sentit, “des del PP promovem aquesta modificació de la llei que assegure que enfront dels càstigs i les amenaces que pateix Nules, hi ha futur”.

Pujar