elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Drons socials construïts per estudiants aterren a l'IES de Nules

Drons socials construïts per estudiants aterren a l'IES de Nules
  MÉS FOTOS
  Drons socials construïts per estudiants aterren a l'IES de Nules - (foto 2)

  L'alumnat de l'IES Gilabert Centelles de Nules construirà drons amb una finalitat social o mediambiental que beneficie l'entorn local, es tracta d'un projecte educatiu innovador en el qual participa per primera vegada el centre de secundària de Nules.

  "Aquest projecte s'emmarca en La Fira Aèria amb la qual es busca fomentar la tecnologia entre joves estudiants d'ESO i de Batxiller mitjançant la construcció d'un dron com a ferramenta per a millorar el seu entorn, de manera que aquesta activitat els permetrà reflexionar sobre la tecnologia no sols com un objecte de consum. En definitiva, busca que els adolescents imaginen el futur aeri amb l'ampliació de coneixements i habilitats en un espai d'aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu", explica el regidor d'Educació, Ramon Canut.

  La primera etapa d'aquest projecte és la formació dels professorat inscrit que es desenvoluparà fins al mes de gener del 2019. Així una vegada finalitzat el procés de formació, el personal docent implicat en aquest projecte s'encarregarà de la formació de l'alumnat i junts construiran un dron.

  El projecte es desenvoluparà fins al 17 de maig, data en la qual tots els centres participants presentaran els seus treballs en un acte que tindrà lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València.

  Des de la Regidoria d'Educació es destaca que aquest projecte serveix també per a creat ponts i estimular la comunicació entre l'administració pública, la comunitat educativa, els centres d'innovació, les universitats i els agents socials implicats, "amb els drons dissenyats es pretén resoldre problemàtiques i a més permetran generar xarxes d'innovació educativa a escala local i provincial", matisa Canut.

  El projecte educatiu La Fira Aèria, al qual per primera vegada se suma la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Nules, està organitzada per El Caleidoscopio i Start Up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i té la col·laboració de la Universitat de València i el Servei de Formació de Professorat de la Conselleria d'Educació.

  Hi participen centres educatius de diferents punts de la Comunitat Valenciana, en concret de la província de Castelló formen part d'aquesta edició juntament amb l'IES Gilabert de Centelles de Nules, l'IES El Prat de Torreblanca, o els centres educatius d'Almassora IES Vila-roja, IES Álvaro Falomir i el Centre de Formació Professional Cervantes.

  Pujar