27 de setembre de 2020 27/9/20

La comunitat educativa del territori valencià es reuneix a Nules

La comunitat educativa del territori valencià es reuneix a Nules - (foto 1)
  • La cap del servei d’Innovació i Qualitat d’Educació inaugura les III Jornades Educatives per a Famílies i Docents

MÉS FOTOS
La comunitat educativa del territori valencià es reuneix a Nules - (foto 2)

La comunitat educativa del territori valencià es reuneix a Nules aquest cap de setmana per a tractar diversos temes relacionats amb el sector de l'educació. Així doncs, la cap del servei d'Innovació i Qualitat de la Conselleria d'Educació, Mercè Durà, ha sigut l'encarregada d'inaugurar les III Jornades Educatives per a Famílies i Docents que tenen lloc a Nules fins el 19 de gener. A l'acte d'inauguració han estat presents també l'Alcalde de Nules, David García i el regidor d'Educació, Ramon Canut; el cap d'Inspecció, Vicent Doménech; l'Escola Valenciana, representada per Nacho Badenes; a més de la coordinadora de les Jornades, Mª Carmen Romero, representants de COAMPA Nules i membres del Consell Rector de la Caixa Rural Sant Josep de Nules.

A les jornades hi participen més de 240 persones del món de l'educació ja que el que es pretén és crear un fòrum de debat d'assumptes d'actualitat relacionats amb l'educació en el que participen tots els sectors implicats tant els mestres, les famílies com les persones no docents que hi treballen en centres educatius.

El regidor d'Educació, Ramon Canut, comenta que "aquesta tercera edició ha sigut tot un èxit de participació ja que ha hagut persones que no s'han pogut inscriure degut a que són unes jornades amb places limitades. Així que seguirem treballant juntament amb la comunitat educativa de Nules per a que la nostra població siga un referent del sector educatiu a la Comunitat Valenciana".

Baix el lema "Deixem volar la imaginació. Deixem volar l'educació" aquestes jornades compten amb diverses ponències i experiències sobre diferents temàtiques com ara les anomenades "Escuela Pública: dignidad y compromiso"; "Multitallers escolars"; "La alimentación de los niños en las escuelas, comedores

y en el hogar familiar"; "Arts&Tecnologies per a educar. Revista digital MentsEnBlanc"; "La Naturaleza en la Escuela: el paisaje del patio natural y educativo"; "Eleuterio Pérez, un exemple pràctic de Stars""; "Jornades de Convivència de famílies Jaume I"; "Educación emocional para padres y maestros"; "Del suspenso al suspense. El arte contemporáneo como herramienta para transformar el sistema educativo"; "L'escola, espai obert a les famílies"; o "Arteneuronas a tope".

Entre les persones que participen en aquestes jornades es troben Ángeles Llorente, Juan Lorca, Inara Hasanova, Rafael Guerrero, Andrea de Pascual o Aitor Zenazurrabeitia; a més d'equips, organitzacions educatives o representants de centres educatius que parlaran d'experiències educatives com ara el CEIP Don José Alba de la Vilavella, l'IES Gilabert de Centelles de Nules; el CEIP Eleuterio Pérez de la Vall d'Uixó, CEIP Jaume I de Nules, CEIP Lope de Vega de Nules, o el CEIP Ausiàs March de la Vall d'Uixó.

En l'acte d'inauguració celebrat divendres es van lliurar els premis del concurs del cartell i logotip promocionals d'aquestes jornades. Així doncs, els guanyadors són alumnes de tercer de l'ESO de l'IES Gilabert de Centelles de Nules, Pablo Blasco Cardo, autor del cartell i Imane Belmihoub Yahiaoui, autora del logotip.

La cloenda tindrà lloc aquesta vesprada al saló d'Actes de la Caixa Sant Josep de Nules.

Pujar