elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els bous al carrer tornen a Nules per les festes de la Verge de la Soledat

Els bous al carrer tornen a Nules per les festes de la Verge de la Soledat
  • Del 15 al 17 d'octubre, la plaça Major serà l'epicentre taurí

Després de dos anys, els bous al carrer tornen a Nules i ho faran amb motiu de les festes patronals en honor a la Verge de la Soledat. Encara que l'Ajuntament està a l'espera de l'autorització per part de la Generalitat Valenciana, ja s'han posat a treballa al costat de la comissió del bou i les penyes perquè s'exhibisquen els astados en la plaça Major.

Així, la programació taurina serà els dies 15, 16 i 17 d'octubre amb bou per la vila i bou embolado a la nit en les tres jornades, excepte en el diumenge 17 d'octubre quan s'exhibirà un altre bou al migdia.

La montà de cadafals està prevista per al dimecres 13 d'octubre.

Gabriel Torres, regidor de Festes de Nules, ha assegurat que “sabem de l'afició taurina de Nules” i per això ara que la situació sanitària ho permet tornen els bous al carrer amb ramaderies de Nules i de la província de Castelló com “una manera de col·laborar amb elles”.

10 d'octubre: dia de la patrona

El segon diumenge d'octubre, el dia 10, Nules celebrarà el dia de la patrona amb el trasllat de la imatge des de la Capella de la Soledat fins a l'església de Sant Bartolomé i Sant Jaume. A continuació se celebrarà la missa.

A la vesprada s'oficiarà una missa vespertina i en finalitzar tindrà lloc l'ofrena a la patrona encara que per motius d'aforament la població no podrà ofrenar. Pel que “li portarem flors a la Verge de la Soledat en representació de tots els veïns”, ha explicat Torres.

En finalitzar es realitzarà la tradicional processó i després es dispararà un castell de focs artificials.

Actes per al 9 d’Octubre i el Pilar

Les festes de Nules coincideixen amb el dia de la Comunitat Valenciana i el dia de la Hispanitat, per l que l'Ajuntament ha previst actes per a commemorar aquestes jornades.

Així, el 9 d’Octubre es realitzarà la processó oficia amb la Real Senyera fins a l'avinguda Jaume I on es realitzarà un homenatge i es dispararà una mascletá.

El dia acabarà amb la Nit de la torrà.

Per al dia de la Verge del Pilar hi ha prevista una missa al migdia i a les 20 hores una serenata a la Verge.

Més actes

Amb motiu de les festes patronals, Nules comptarà amb un tribú a U2 i a Alejandro Sanz, exposicions, presentacions de llibres i ball per a la gent gran, així com els Jocs Florals que enguany es realitzaran el divendres 1 d'octubre en format reduït.

Pujar