elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

18.400 euros d’estalvi energètic amb la implantació del SIE

18.400 euros d’estalvi energètic amb la implantació del SIE

    L’Ajuntament de Nules, mitjançant la Regidoria d’Edificis Públics i Medi Ambient, instal·larà l’aplicació informàtica denominada Sistema d’Informació i Gestió Energètica (SIE), en els 30 equipaments i edificis municipals, la qual cosa suposarà un estalvi anual de 18.400 euros per a les arques municipals.

    En termes conceptuals l’estalvi esperat serà superior al 10% de la totalitat de la despesa que el consistori ha fet fins ara en concepte de facturació energètica.

    La Regidoria d’Edificis Públics i Medi Ambient treballa des de fa quasi un any en aquest projecte amb l’objectiu de buscar alternatives a l’elevat cost derivat del consum energètic. Amb el SIE es realitzarà un seguiment per a conéixer amb detall el comportament energètic dels immobles i disposar d’informació real per a dur a terme actuacions concretes d’estalvi i d’eficiència energètica en cadascun dels edificis i dels diferents equipaments.

    Cal destacar que l’equipament municipal amb més consum energètic és l’esportiu amb un 36,38% del total, seguit del cultural amb un 29,63%, educació amb un 15,48% i oficines amb un 14,17%. Així doncs, el consum d’aquestes quatre tipologies suposa el 95,66% del total del consum energètic dels equipaments municipals.

    Métodos y Soluciones S.L y RSM GASSÓ CIMME ENERGY S.L seran les empreses tecnològiques que gestionaran i desenvoluparan el Sistema d’Informació i Gestió Energètica a l’Ajuntament de Nules.

    Pujar