Castellano

Ocupa una casa de camp a Novelda i munta una plantació amb quasi 1.000 planes de Marihuana

Ocupa una casa de camp a Novelda i munta una plantació amb quasi 1.000 planes de Marihuana
  • El detingut feia la seua vida en tan sols 15 metres quadrats

MÉS FOTOS
Ocupa una casa de camp a Novelda i munta una plantació amb quasi 1.000 planes de Marihuana - (foto 2)
Ocupa una casa de camp a Novelda i munta una plantació amb quasi 1.000 planes de Marihuana - (foto 3)

La Guàrdia Civil d'Alacant ha finalitzat amb èxit la denominada “Operació Bluepool” en la qual s'han confiscat quasi 1000 plantes de marihuana i nombrosos estris per al seu cultiu i envàs. L'autoritat judicial va decretar l'entrada a la presó de l'únic detingut, un home turc de 30 anys que ocupava de manera il·legal l'habitatge.

A la fi del passat mes de febrer, la Guàrdia Civil va tenir coneixement que en un habitatge situat en una casa de camp en la localitat de Novelda es podrien estar cometent diversos il·lícits penals, per la qual cosa l'Equip de Policia Judicial de Novelda, va iniciar la que van denominar “Operació Bluepool”.

Fruit de les àrdues investigacions dutes a terme pels agents, van poder confirmar que l'habitatge era de propietat bancària i que la persona ocupant la destinava el seu ús per al cultiu i tràfic de marihuana a gran escala.

És per tot això que, després d'aproximadament un mes des de l'inici de l'operació, el dia 26 de març, els investigadors, secundats per personal de la Companyia de la Guàrdia Civil d'Ibi, van procedir a realitzar l'entrada i registre en l'esmentat domicili. Aquest es trobava completament adaptat en pràcticament tota la seua extensió al cultiu de marihuana i a l'envàs de la droga, de fet, l'habitant tan sols tenia 15 m² per a realitzar la seua vida diària.

La part exterior de la parcel·la també era usada amb les mateixes finalitats, l'autor havia construït una estructura sòlida a fi de convertir la piscina existent en un altre cultiu “indoor” de marihuana. El garatge era d'igual forma un altre punt de plantació.

En el registre, els agents van poder comprovar, com l'abundant energia elèctrica que precisava tota aquesta extensa plantació era subministrada mitjançant enganxaments il·legals. Tal era la quantitat d'energia requerida que va arribar a deixar inoperatiu un transformador pròxim a l'habitatge, deixant als veïns sense subministrament i havent de ser canviat per un operari, suposant una despesa pública de més de 5.000 euros.

Finalitzat el registre, van quedar confiscades 998 plantes de cànnabis sativa, 30 grams de cabdells de cànnabis, 35 grams de pol·len d'haixix, 3 telèfons mòbils, 2 envasadores al buit, 37 ventiladors d'aire, 57 focus amb transformador, 4 mesuradors de temperatura, 7 filtres d'aire i 7 aparells d'aire condicionat.

Per tot això, es va detenir a l'habitant allí present per la presumpta autoria d'un delicte de tràfic de drogues, un delicte de cultiu i elaboració de droga, un delicte de danys, un delicte de defraudació de fluid elèctric i un delicte d'ocupació il·legal d'immoble. Sent aquest un home de 30 anys i nacionalitat turca.

Després de realitzar els agents la instrucció de diligències, el detingut va passar l'endemà a disposició judicial, el qual va decretar la seua entrada a la presó.

Pujar