4 de juny de 2020 4/6/20

Nova proposta per a festivals: llotges per a 50 persones i controls de temperatura

Nova proposta per a festivals: llotges per a 50 persones i controls de temperatura - (foto 1)
  • Montgorock Xàbia Festival proposa un nou format mantenint la distància de seguretat i aplicant mesures per a evitar el contagi

MÉS FOTOS
Nova proposta per a festivals: llotges per a 50 persones i controls de temperatura - (foto 2)

Són molts els festivals que s'han suspés o que s'estan ajornant a causa de la crisi sanitària generada pel coronavirus. Fa uns dies el president de la Generalitat va anunciar una línia dotada amb un milió d'euros destinada a les empreses de l'àmbit dels festivals musicals, esdeveniments que tenen una gran importància en la Comunitat i que, sent la gran majoria a l'estiu, estan començant a ajornar-se donades les circumstàncies. Per aquest mateix motiu comencen a llançar-se proposades per a mantindre vius els festivals, encara que d'una forma com fins ara no havíem vist.

La direcció de Montgorock Xàbia Festival està treballant en un nou format de festival "que permeta continuar vivint l'experiència de la música en viu, mantenint la distància de seguretat i incorporant certes mesures per a evitar el contagi per coronavirus".

Així ho ha assegurat l'organització del festival en un comunicat en el qual explica aquest format -al qual se li ha anomenat “Sistema Marko"- i que sumaria mesures que garantirien de "manera important" la seguretat i garantia per als assistents i podria ajudar a una possible celebració de concerts i festivals de mitjà i gran format, que davant l'actual panorama es troben suspesos.

El sistema Marko consistiria en la parcel·lació de xicotetes zones o “Llotges” de 150m2 fitats per un clos de 1,50m d'altura. Cada llotja tindria un número limitat d'aforament de 50 persones.

Hi hauria un arc d'admissió en l'entrada de cada llotja, pel qual només és possible passar amb una polsera electrònica que donaria accés a cada usuari corresponent sense possibilitat d'accés a uns altres.

Aquest sistema portaria el comptatge dels assistents que hi ha en cada llotja, així com els que entren i ixen a cada moment. Cada 4 llotges, comptaria amb una barra central que donaria el servei de la beguda.

D'altra banda, hi hauria un servei de menjar que també es demanaria en la mateixa barra, existint un servei de lliurament amb carrets pels diferents corredors fins a la barra i d'ací es fa lliurament al client.

Els Wc´s estarien col·locats en fila a banda i banda de de el recinte. Cada llotja tindria assignat un número de wc's que pot utilitzar. A més, hi hauria personal de seguretat indicant i controlant aquests accessos.

A més d'aquest nou format de distribució del recinte, se sumarien diferents millores com el procés d'accés al festival per a ajudar a una major seguretat sanitària. Hi hauria un primer pont amb un control de temperatura corporal de tots els assistents al seu pas per aquest, un segon pont per al control d'accés, i un tercer pont, i que al pas pels arcs s'activaria un sistema de neteja amb hidro-alcohol.

Una vegada dins el personal indicarà i ajudarà a arribar als assistents a les seues respectives llotges on tornen a haver-hi controls d'accés passant la polsera cashless i el sistema indica si estàs en l'espai que et toca. Igualment, a l'ésser una nova proposta de festival també podria comptar amb nombrosos avantatges que ofereix aquest format com el poder estar de manera agrupada i exclusiva un determinat grup d'amics, així com el preu de les diferents llotges que podria anar en funció a la ubicació o de la distància de l'escenari. "Aquest projecte que encara està en fase d'estudi pretén anar incorporant millores que s'adapten a aquesta nova situació sense precedents", conclou el comunicat.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar