elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nova web mesqueacampar.org unifica la informació sobre zones d'acampada i s'obri als comentaris de les persones usuàries

La nova web mesqueacampar.org unifica la informació sobre zones d'acampada i s'obri als comentaris de les persones usuàries
  • Mireia Mollà destaca l'acampada a l'aire lliure com una"valuosa ferramenta per educar en la cura i respecte a la naturalesa"

  • El portal, finançat per la Conselleria i gestionat pel Consell Valencià de la Joventut, millora la informació, facilita els tràmits i fomenta la participació

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica y Transició Ecològica i el Consell Valencià de la Joventut presenten un portal que millora la informació sobre albergs i àrees d'acampada i que permet a l'usuari valorar els seus servicis i instal·lacions mitjançant un sistema de puntuació i comentaris.

La consellera Mireia Mollà, ha destacat l'acampada a l'aire lliure com una «valuosa ferramenta d'educació ambiental" i ha subratllat el valor pedagògic de "conéixer la naturalesa per aprendre a cuidar-la i conservar-la".

"Unifiquem la informació, facilitem els tràmits i fomentem la participació amb l'objectiu d'animar a totes les persones a descobrir la naturalesa i conéixer els espais naturals de la Comunitat Valenciana", ha afirmat Mollà.

D'aquesta manera i seguint la fórmula de conegudes plataformes digitals d'allotjament, la web "mesqueacampar.org" recollirà les valoracions, opinions i la informació complementària que aporten aquells que hagen passat per cadascuna de les instal·lacions perquè puga ser consultada per la resta d'interessats.

La presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Pilar Blasco, ha incidit en la resposta participativa i participada a "una necessitat de les entitats d'educació no formal, que demanaven una eina on consultar totes les zones d'acampada disponibles així com les seus característiques actualitzades".

La iniciativa incorpora també Segells de Qualitat per facilitar la recerca i oferir un resultat adaptat a les exigències de cada grup o entitat. Els quatre segells de qualitat, dividits en instal·lacions, alimentació, sostenibilitat i oci educatiu, inclouen informació rellevant sobre, per exemple, l'accessibilitat, la varietat de menús o l'oferta educativa.

Mollà ha explicat que el nou registre, que unifica les 30 zonesd'acampada i 130 albergs, s'alinea amb els comportaments digitals dels joves, principals usuaris d'aquests espais.

Concretament, vora 31.000 joves participen en moviments d'educació no formal i "ningú coneix millor els espais d'acampada com les entitats que fan ús d'ells", ha afegit la consellera.

Per la seua banda, Blasco ha apostat per "fer valdre les zones d'acampada que existeixen en el nostre territori, millorant les instal·lacions, afavorint les reserves i obrint nous albergs allà on siga possible".

El projecte, finançat per la Conselleria amb 15.000 euros, naix amb la voluntat de respondre a les necessitats de les associacions, grups o entitats que utilitzen habitualment aquests espais mitjançant la participació conjunta de les administracions i els mateixos usuaris".

Pujar