elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Què és la nova bandera que et pots trobar a les platges valencianes?

Què és la nova bandera que et pots trobar a les platges valencianes?
  • Els serveis de socorrisme han hissat enguany unes banderes diferents

Als banyistes que es passegen aquests dies per les platges de la Comunitat Valenciana pot ser que els cride l'atenció una novetat en les tradicionals banderes que utilitzen els socorristes.

Tothom sap, o hauria de saber, què significa el codi de colors roig, groc i verd, encara que cada any els serveis d'emergència l'han de recordar per als més despistats.

No obstant això, enguany nombroses platges valencianes s'han mudat amb unes noves banderes, que incorporen uns símbols a les tradicionals. Què signifiquen?

Una bandera groga amb una línia diagonal, una roja amb un triangle i una verd amb una barra diagonal al costat d'un triangle. Aquestes noves banderes incorporen un codi perquè persones amb daltonisme puguen saber quina bandera s'ha hissat.

I és que els qui pateixen aquesta malaltia tenen dificultats per a distingir alguns colors, especialment el roig i el verd, la qual cosa pot portar a confusions i a situacions de risc.

El daltonisme és una afecció bastant habitual, que comparteixen fins a un 8% dels homes, encara que entre les dones només apareix en un 0’5% dels casos. Es tracta d'una alteració genètica que afecta la capacitat de distingir els colors, encara que hi ha graus, des de xicotetes distorsions fins a l'acromatopsia, que complica completament distingir els colors.

Quadre de banderes difós per l'àrea de Seguretat de Castelló
Quadre de banderes difós per l'àrea de Seguretat de Castelló

A més, els serveis de socorrisme poden hissar altres banderes, com la negra, utilitzada quan es clausura un arenal, o la que avisa de l'arribada de meduses.

Pujar