Dimecres 15 de Agost de 2018

A l’octubre comencen les obres del primer carril bici segregat en dos sentits de Gandia

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Urbanismo e infraestructuras -  general
22/09/2017 | elperiodic.com  /  Fotograf : Àlex Oltra 

A l’octubre comencen les obres del primer carril bici segregat en dos sentits de Gandia

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

La regidora de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat, Àngels Pérez i el regidor de Gestió Responsable del Territori-Mobilitat Sostenible, Xavier Ródenas, han aprofitat al celebració a la nostra ciutat de la Setmana Europea de la Mobilitat per anunciar que s’està treballant perquè en els dos anys que queden de legislatura es puguen connectar de tots els carrils bicis de la ciutat, acabar els anells ciclistes que queden inconnexos, la seua reparació i pintat, així com en la creació de nous carrils segregats, per tal de protegir els ciclistes, allà on les condicions de la via ho permeten, d’acord amb la demanda dels usuaris i dels grups de treball creats al respecte.

De fet, a partir del 10 d’octubre s’inicien les actuacions de la primera fase del primer carril bici segregat, en dos direccions, de la ciutat. Transcorrerà per l’Avinguda del Grau, des de l’antiga escoleta Wilson fins al centre Enric Valor. S’eliminarà un dels tres carrils per a vehicles. D’aquesta manera també s’acaba amb un punt negre que posava en perill la seguretat dels ciclistes, per ser una avinguda molt transitada pels cotxes que accedeixen des de la Nacional 332. D’aquesta manera, connectaria amb el carril bici cap a la platja i el Grau, recentment restaurat i, en una segona fase, es tancarà l’anell ciclista amb l’habilitació d’un altre carril ciclista des del pont que condueix als centres comercials cap al CC La Vital. En aquest punt, donada les condicions actuals de la via, serà necessari baixar al passeig del riu per tornar a connectar amb l’Avinguda del Grau. El cost total del projecte de tot el circuït és de 80.000 €. Aquesta primera fase, la de l’Avinguda del Grau, tindrà una inversió de 21.000 € i serà executada per l’empresa concessionària del manteniment de vials dins del seu pressupost.

La proposta ja ha estat informada tant al Fòrum XXI Gandia per la Sostenibilitat, com a la Junta de Districte de Corea.

Ródenas ha assegurat que s’està buscant el finançament per a la finalització dels anells ciclistes i la segregació d’altres vies de la ciutat. Al mateix temps, s’estan reparant trams de carril bici com el del Centre Social del Grau, pintant carrils ja existents, d’altres de nous a la calçada, etc...

Finalment, el govern ha assegurat que molt prompte també s’actuarà a la carrer Benissuai per solucionar un altre punt negre conflictiu que hi afecta també als vianants.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil