Dissabte 18 de Agost de 2018

L’impressionisme de Monet, al Castell d’Alaquàs

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Cultura y Espectáculos -  general
04/09/2017 | elperiodic.com  

L’impressionisme de Monet, al Castell d’Alaquàs

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Les sales nobles del Castell d’Alaquàs acullen fins el 21 d’octubre la mostra “Claude Monet 1840-1926. Una Festa per als Sentits”, una exposició plena de colorit i art en la que han col·laborat un total de 57 alumnes de l’Escola d’Arts i Oficis d’Aldaia coordinats per l’artista i mestra de pintura Carmen Mateu.

Presentada amb motiu de les Festes Majors, es tracta d’un projecte dut a terme al llarg de l’any i que ha consistit en l'estudi i reproducció d'algunes obres del mestre de l'impressionisme francés Claude Monet. Segons Carmen Mateu, “com a aprenents de pintor que som, admirem Monet i hem volgut acostar-nos a la seua pintura per a gaudir-ne, del seu riquíssim colorit, de la soltesa en el traç, de l'emoció que desprèn, dels estudis de llum que va realitzar a diferents hores del dia i al llarg de les estacions de l'any i valorar el que va significar, en la seua època, eixir a pintar a l'aire lliure i  trencar amb les normes del seu temps.

Per a dur a terme aquesta tasca, els 57 alumnes que han col·laborat s'han organitzat en tres grups autodenominats dibuixants, tacadors i rematadors. Cada alumne s'ha col·locat en el grup més apropiat als seus coneixements i junts han format un gran equip per a portar a terme aquest treball. La mostra es va començar a realitzar durant el curs 2015-2016 i ara, donat que molts alumnes són d’Alaquàs, ha arribat al municipio.

La inauguració va tindre lloc el passat divendres 25 d’agost a càrrec de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el regidor de Cultura, Toni Saura, l’artista Carmen Mateu i l’alumnat. Va assitir també l’Alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján i la regidora d’Aldaia, Empar Folgado.

 

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil