elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Només 15 centres educatius de la Comunitat Valenciana tenen alguna aula confinada per covid

Només 15 centres educatius de la Comunitat Valenciana tenen alguna aula confinada per covid
  • Educació confirma que el 0,01 dels alumnes i els docents valencians és positiu en coronavirus

La tercera setmana de maig, dels quasi 47.000 grups que hi ha a les escoles i els instituts valencians sostinguts amb fons públics, n’ha seguit les classes presencials sense que s’haja presentat cap incidència el 99,9 %. Dels 1.845 centres educatius que constitueixen el sistema educatiu valencià, n’ha conclòs la setmana sense cap aula confinada el 99,2 %, és a dir, 1.830 centres.

Aquestes dades s’extrauen de la determinació de grups nous confinats durant la tercera setmana de maig, grups que romanen confinats de setmanes anteriors i grups que ja s’han desconfinat.

S’ha determinat el confinament de 14 grups d’11 centres educatius. A més, s’han desconfinat 20 grups de 16 centres educatius i romanen confinats, d’altres setmanes, 4 grups d’altres tants centres. Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 18 aules de 15 centres educatius i continua una setmana més entre els nivells més baixos del curs.

Dels 818.644 alumnes d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP, n’hi ha un 0,01 % de positius actius, 106 alumnes. Amb l’aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha establit l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 0,04 % d’alumnes.

Pel que fa al professorat, dels 78.434 docents del sistema educatiu valencià, se n’ha registrat un 0,01 % de positius actius, això és 11 docents. A més, amb l’aplicació de les mesures estrictes de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,03 % del professorat.

Per comarques, el 98,6 % dels 638 centres educatius de les d’Alacant no té cap grup confinat. Hi ha 9 centres educatius alacantins que tenen 10 grups confinats i, per tant, el 99,9 % dels prop de 16.700 grups d’aquestes comarques rep classes presencials amb total normalitat.

La tercera setmana de maig, a les comarques d’Alacant, s’ha determinat el confinament de 7 grups de sis centres educatius, s’han desconfinat 8 grups de 8 centres educatius i romanen confinats, d’altres setmanes, 3 grups d’altres tants centres educatius.

Dels 297.281 alumnes escolaritzats a les comarques d’Alacant, n’hi ha un 0,02 % de positius actius, 47 alumnes. Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 0,1 % d’alumnes.

Pel que fa al professorat, dels 27.694 docents de les comarques d’Alacant, se n’ha registrat un 0,03 % de positius actius, això és 7 docents. A més, amb l’aplicació de les mesures estrictes de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,04 % del professorat.

A les comarques de Castelló, el 99,6 % dels 249 centres educatius no té cap grup confinat. En aquest cas, són alumnes de 2 grups d’un centre els que s’han hagut de confinar. Això vol dir que el 99,9 % dels més de 6.000 grups d’aquestes comarques fa classes presencials sense problemes.

Al llarg de la setmana passada, a les comarques de Castelló, s’ha determinat el confinament de 2 grups d’un centre educatiu, s’han desconfinat 2 grups d’altres tants centres educatius i no roman confinat, d’altres setmanes, cap grup.

Dels 96.763 alumnes escolaritzats de les comarques de Castelló, hi ha un 0,01 % de positius actius del total de l’alumnat, 5 alumnes. Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 0,01 % d’alumnes.

Pel que fa al professorat, dels 9.867 docents de les comarques de Castelló, no se n’ha registrat cap positiu actiu. Amb l’aplicació de les mesures estrictes de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,01 % del professorat.

A les comarques de València, el 99,5 % dels 958 centres educatius sostinguts amb fons públics no té cap grup escolar confinat. Hi ha 5 centres que tenen 6 grups confinats, és a dir, el 99,9 % dels prop de 24.300 grups fa classes presencials amb total normalitat.

Durant la tercera setmana de maig, a les comarques de València, s’ha determinat el confinament de 5 grups de 4 centres educatius, s’han desconfinat 10 grups de 6 centres educatius i roman confinat, d’altres setmanes, 1 grup d’un centre educatiu.

Dels 424.600 alumnes escolaritzats a les comarques de València, n’hi ha un 0,01 % de positius actius, 54 alumnes. Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 0,03 % d’alumnes.

Pel que fa al professorat, dels 40.873 docents de les comarques de València, se n’ha registrat un 0,01 % de positius actius, això és 4 docents. A més, amb l’aplicació de les mesures estrictes de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,02 % del professorat.

Pujar