24 d’octubre de 2020 24/10/20

És necessària la figura del segon metge en les festes dels ‘Bous al carrer’?

És necessària la figura del segon metge en les festes dels ‘Bous al carrer’? - (foto 1)

  El diputat del Grup Popular en Les Corts, Luis Martínez, ha reclamat hui que s'elimine l'exigència del segon metge en les festes dels Bous al Carrer en els municipis de la Comunitat Valenciana per a no posar en risc 10.000 espectacles taurins. Amb aquest objectiu els populars han presentat hui per registre de les Corts una proposició de llei per a derogar dues disposicions de la Llei d'espectacles públics que regulen la celebració dels festejos taurins.

  Una petició que arriba sis mesos abans de l'entrada en vigor de la llei que obliga a comptar amb aquesta figura per a la celebració de les festes populars. Així, ha explicat que aquesta decisió “va causar molta de revolada en entitats, organitzadors i ajuntaments valencians” el que va motivar que s'aprovara una moratòria que va traslladar l'obligatorietat d'un segon metge a l'1 de gener del pròxim any. El GPP s'ha mostrat esperançat que la iniciativa tinga el suport necessari d'altres grups parlamentaris perquè “aconseguiríem protegir la festa dels bous al carrer”.

  En aquest sentit, el diputat ha recalcat que les administracions i els responsables polítics “tenim l'obligació de protegir la festa, una festa que està implantada en 250 municipis de la Comunitat i que ara, sobretot en els municipis més xicotets, està en dubte”.

  Per part seua, i en resposta a aquesta petició el síndic socialista i sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata ha lamentat l'actitud del PP que segons ha denunciat “no ajuda a res perquè estan polititzant una festa que és de tots els valencians i valencianes”. Amb això, ha recordat que al febrer d'aquest mateix any es va signar una Proposició de Llei que va comptar amb el suport del partit socialista per a “eradicar definitivament” el segon metge en la celebració de ‘Els bous al *carrer’ tal com estava recollit en la Llei d'Espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics.

  “El desconcert del PP arriba a tal extrem que s'obstina a ajudar sectors que no ho necessiten mentre deixa desemparats molts altres”, ha criticat Mata qui ha destacat el “bon moment” pel qual travessa la festa de ‘Els bous al carrer’ en la Comunitat i ha recordat que després de l'aprovació de la Llei es va establir una moratòria de dos anys sobre l'obligatorietat del segon mèdic i que finalitza al desembre de 2019.

  Mata ha incidit que es tracta d'uns festejos que “no pertanyen ni al PP, ni a cap partit polític” sinó que es tracta d'una festa de gran arrelament popular que és de tots els valencians i valencianes.

  Així ha instat tant als ajuntaments, com a les penyes i els festers al fet que “estiguen tranquils”, al mateix temps que ha lamentat que “el PP vulga rebentar i polititzar un tema sobre el qual en els últims anys hi ha hagut un ampli consens”. “És evident que amb aquesta actitud el PP cada vegada es quedarà més aïllat”, ha conclòs.

  Pujar