5 de desembre de 2020 5/12/20

Mulet: “El Govern s'oblida de les bonificacions en els trams més conflictius de l'AP-7 en territori valencià”

Mulet: “El Govern s'oblida de les bonificacions en els trams més conflictius de l'AP-7 en territori valencià” - (foto 1)

    El Govern es torna a oblidar de les bonificacions als trams de l'AP-7 que transcorren per territori valencià, tot i haver-se compromès a abordar la ampliar les bonificacions, que ja s'estaven duent a terme el passat estiu a Catalunya.

    En resposta a una pregunta escrita del senador Carles Mulet respecte al motiu pel qual el Govern no havia inclòs el País Valencià en el decret que tractava les bonificacions de l'AP-7 a Catalunya, el Govern ha afirmat que "d'acord amb la tramitació que va iniciar l'anterior Govern la bonificació actual arriba fins Peníscola, a les comarques de Castelló. Actualment s'està treballant per a la seua ampliació fins a Torreblanca". D'aquesta manera s'ampliarien les bonificacions en el tram fins a la sortida de Torreblanca, que es troba a 26 km de la ja bonificada sortida de Peníscola, deixant de banda i ignorant la resta de peatges valencians fins Alacant.

    Davant aquesta situació el senador ha mostrat el seu descontentament "amb l'actitud de l'actual i l'anterior govern cap als valencians" i ha remarcat que això és una mostra més de la manca de compromís de l'actual govern. A més Mulet ha afirmat que "ens han mentit, ja que es van comprometre a fer-ho a tot el País Valencià i no han complit la seua paraula" a més d'evidenciar que "els valencians no som a l'agenda del Govern".

    El senador ha recordat la saturació que pateixen nombrosos municipis i comarques fruit de tenir en el seu territori carreteres nacionals com la N-332 o N-340 que travessa nombroses poblacions, en les que es viuen situacions de perill, contaminació de l'aire i intensitat circulatòria. "En un context de futura gratuïtat de l'AP-7 si és que acaba sent real, les mesures han de ser immediates i beneficiar el conjunt de localitats i ciutadans per als quals una autopista convertida en variant dels seus municipis i amb un trànsit de vehicles pesants molt menor, suposaria un alleujament molt notable. Exigim al Govern que les bonificacions s'estenguen sense dubtar-ho a aquestes açades de l'explotació i amb la fi de la concessió ja acabant, als municipis i trams que així ho requerisquen, on tinguen identificats punts negres, afeccions a la seguretat, a la salut de les persones i que no compten amb vies gratuïtes de gran capacitat alternatives".

    Pujar