elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els socialistes de Morella demanen que les administracions facen costat a gremis i carrers en el 55 Sexenni

Els socialistes de Morella demanen que les administracions facen costat a gremis i carrers en el 55 Sexenni
  • Els socialistes agreixen la implicació de les persones en el treball de carrers i noves juntes de gremis. Agraïment a la participació de tot el poble en esta festa única

  • Es vol que gremis i carrers compten amb ajudes econòmiques, com a mínim, com fa 6 anys. A més de rebre el municipi altre tipus d’ajudes en programació cultural, infraestructures i més necessitats

MÉS FOTOS
Els socialistes de Morella demanen que les administracions facen costat a gremis i carrers en el 55 Sexenni - (foto 2)
Els socialistes de Morella demanen que les administracions facen costat a gremis i carrers en el 55 Sexenni - (foto 3)

Morella, després de viure un intens i magnífic Anunci, ja està immersa en els preparatius del 55 Sexenni. Morellans i morellanes ja ens trobem treballant en l’organització de carrers, gremis i danses.

És per això que, des del grup municipal socialista, a més en estos moments en que les administracions preparen el pressupost per a l’any vinent, s’ha presentat, per al ple ordinari que es celebrarà esta vesprada en l’Ajuntament de Morella, una moció per a que totes les administracions recolzen esta festa i que els gremis i carrers, com va ocórrer fa 6 anys, tinguen, com a mínim, les mateixes ajudes econòmiques.

A més, la present edició, la del 55 Sexenni, serà la primera que es celebrarà ostentant l’important reconeixement obtingut en abril de 2019, on el Consell de Ministres va aprovar la distinció de màxima protecció estatal amb la declaració de Manifestació Representativa del Patrimoni Immaterial d’Espanya.

Rhamsés Ripollés, portaveu socialista recalca que ‘’el Sexenni és un festa única en el món, on tota Morella es volca en la seua preparació. Darrere dels gremis, danses i carrers hi ha un gran treball que requereix del suport de totes les institucions’’.

Cal recordar que en la passada edició, per primera vegada es va aconseguir un suport econòmic per a carrers i gremis per part de la Generalitat Valenciana i la Diputació, a més del recolzament i suport que, com no pot ser d’altra manera, realitza l’Ajuntament de Morella.

Ripollés afegeix ‘’des del grup municipal socialista volem que el 55 Sexenni compte, com a mínim amb el mateix recolzament. Des de l’Ajuntament, amb un compromís ferm amb tot allò necessari respecte a infraestructures, promoció, serveis o activitats. Així, com en la  participació econòmica en els carrers on hi ha edificis municipals. Les altres administracions, sobre tot amb ajudes directes a gremis i carrers. També amb suport en la programació cultural i necessitats de la festa. Esperem que es sumen a esta iniciativa la resta de grups municipals i tots junts treballar per fer el millor Sexenni possible. Volem agrair una vegada més la implicació de tot el poble en esta festa única.’’

El Sexenni té el seus orígens en el segle XVII i es celebra, com el seu nom indica, cada 6 anys. Tindrà lloc el 2024 i s’iniciarà el 17 d’agost amb l’entrada de la Mare de Déu de Vallivana. Compta, a més de la distinció del Ministeri abans esmentada, amb la declaració de Festa d’interès turístic nacional i bé d’interès cultural.

 

Pujar