elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS abandera a Morella la veu d'empresaris que exigixen construir el Parador com a projecte estratègic i motor econòmic

El PPCS abandera a Morella la veu d'empresaris que exigixen construir el Parador com a projecte estratègic i motor econòmic
  • “Este és un projecte vertebral no sols per a Morella i la comarca, per a la província de Castelló i per al conjunt de la Comunitat Valenciana”, diu Aguilella

MÉS FOTOS
El PPCS abandera a Morella la veu d'empresaris que exigixen construir el Parador com a projecte estratègic i motor econòmic - (foto 2)
El PPCS abandera a Morella la veu d'empresaris que exigixen construir el Parador com a projecte estratègic i motor econòmic - (foto 3)

El PPCS ha acudit hui a Morella per a escoltar i abanderar la veu de veïns i empresaris de la ciutat que exigixen construir el Parador Nacional que després de dècades d'anuncis seguix sense executar-se i sense partida en els Pressupostos Generals de l'Estat.

La reunió ha citat al secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, la diputada i portaveu en el Congrés del ram turístic, Miriam Guardiola, així com el diputat en el Congrés, Óscar Clavell, junt representants del sector turístic de la població els qui han traslladat la necessitat de dotar a la ciutat d'esta infraestructura històricament demandada.

Abrigallats, entre altres, pel president del PP de Morella, Jesús Ortí, i amb la presència de l'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, “és evident que esta intervenció és una urgència que hem de desbloquejar. Perquè el Parador Nacional és una infraestructura clau per al desenvolupament no sols de Morella, sinó del conjunt de la comarca, de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana”. “Treballarem sense descans, tots units i superant ideologies per fer realitat les demandes d'esta ciutat que mereix tot el futur que esta infraestructura garantiria”, ha manifestat Aguilella.

Per a aconseguir-ho, el PP ha registrat en el Congrés dels Diputats una iniciativa que es debatrà pròximament mentres que en Les Corts està previst que el debat arribe la setmana vinent. En este sentit, Ortí ha manifestat “que el nostre compromís està amb els veïns, escoltar els seus problemes i tractar de resoldre'ls, perquè hem vingut a canviar les coses”.

Per això, ha assenyalat Aguilella, al costat de la portaveu de turisme en el Congrés, “és urgent forjar un front comú perquè el que hui els empresaris turístics de la ciutat ens han transmés puga per fi sentir-se i aprovar-se en el Congrés dels Diputats, amb l'aval d'un Govern d'Espanya que hui seguix sense pressupostar esta intervenció a Morella”. “El Parador és tractor per a l'economia i futur per al conjunt de la regió”.

Resposta al Senat

El passat 6 de febrer el PSOE responia al Senat a una pregunta per escrit formulada pels senadors del PPCS. “Tal com respon el Govern d'Espanya, ni hi ha dates, ni hi ha pressupost ni tampoc apareix cap menció en el Pla Estratègic 2023-2026, ara avançat fins a 2028”, ha recordat el diputat autonòmic del PP i regidor a l'Ajuntament de Morella, Jesús Lecha, també present en la trobada. “És urgent actuar per a superar estes barreres, perquè esta infraestructura és garantia de futur, desenvolupament i oportunitats per a la nostra terra”.

Pujar