11 de juliol de 2020 11/7/20

El Sexenni de Morella es presentarà a Fitur

El Sexenni de Morella es presentarà a Fitur - (foto 1)

    Morella presentarà el 54 Sexenni el pròxim 17 de gener a Fitur a l’estand de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, l’ajuntament pretén aprofitar la repercussió de la Fira Internacional de Turisme de Madrid per a promocionar aquesta festa declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial que es celebrarà aquest 2018, del 18 al 27 d’agost.

    L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “el Sexenni és la nostra festa més important i que més visitants concentra, per la qual cosa, cal donar-la a conéixer i promocionar-la amb la finalitat que molta gent en puga gaudir”. L’edil ha recordat que “el Sexenni mescla tradició, cultura, festa i esforç de tots els morellans i morellanes que s’impliquen amb els treballs de decoració dels carrers i les danses per als nou dies de festa major”. Així, Rhamsés ha comentat que “Fitur és la fira turística més important en l’àmbit nacional i és una oportunitat que cal aprofitar per a potenciar el turisme de la ciutat, posant en valor la festa més especial per a Morella, ja que el Sexenni és el millor exemple del que és Morella, de la participació de la seua gent i del seu patrimoni”.

    Morella vol donar a conéixer la particularitat d’aquesta festa tan especial per als morellans i morellanes. Així, la presentació comptarà amb diferents elements característics del Sexenni com el paper amb el qual es decoren els carrers amb diferents tècniques de treballar-lo i imatges de les danses que recorren Morella cada sis anys. D’aquesta manera, es tracta de resumir i mostrar els trets més característics del Sexenni d’una manera diferent i atractiva per al públic d’aquesta fira i els mitjans de comunicació que la cobreixen. L’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca i el Patronat Municipal de Turisme col·laboren a l’hora de realitzar aquesta presentació promocional.

    Pujar