elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV Morella trasllada la necessitat urgent de retirar restes de vegetació de treballs realitzats amb el Fons Forestal

El PSPV Morella trasllada la necessitat urgent de retirar restes de vegetació de treballs realitzats amb el Fons Forestal
  • En el camí Salvassòria hi ha importants volums de restes vegetals que no han sigut retirades suposant un important risc d’incendi

La preocupació per tots els treballs del Fons Forestal i la gestió per part del govern municipal d’Independents per Morella no és nova. Cal recordar que en els mesos de setembre i octubre, per part del grup municipal socialista, ja es va denunciar la pèrdua econòmica de gran part d’este fons finançat al 100% per la Generalitat Valenciana i que suposava la pèrdua de més de 40.000€, i més del 30% dels recursos destinats a Morella.

A la vegada, en aquell moment, ja es va traslladar la preocupació del PSPV Morella per l’estat en el que estava quedant el camí Salvassòria per la falta de retirada de la vegetació, tal com indicaven les memòries.

A més, tal com hem tingut coneixement, en el mes de desembre la Conselleria va informar a l’ajuntament de la negativa situació i la necessitat de resoldre-ho: ‘’ se informa de la obligatoriedad de realizar la eliminación de los restos vegetales que quedan en la zona de trabajo, ya que se trata de combustibles finos secos que suponen un riesgo evidente de inicio de un incendio forestal, además de un posible incumplimiento de la normativa forestal y ambiental vigente’’.

Com indica el regidor socialista, Joel Pascual, ‘’No entenem com esta situació, que ja vam traslladar fa mesos en els plenaris, quan vam queixar-nos també de la pèrdua de diners del fons forestal, estiga encara així amb el risc elevat d’incendis que suposa. La petició de responsabilitat a l’empresa que ho va executar porta mesos de retard, ja que des de desembre la Conselleria ja li ho havia requerit a l’ajuntament però sobre tot ens preocupa que les restes encara no s’han retirat’’.

Sense resposta per part de l’Alcalde

A més de tractar sobre el fons forestal en la tardor de 2023, en el passat plenari ordinari del mes de març el grup municipal socialista va preguntar sobre esta situació. Una vegada més el silenci ha sigut la resposta per part de l’Alcalde. Així com tampoc s’ha donat, fins la data, cap explicació a l’escrit presentat el dia 22 de març, reiterant esta qüestió.

MÉS FOTOS
El PSPV Morella trasllada la necessitat urgent de retirar restes de vegetació de treballs realitzats amb el Fons Forestal - (foto 2)
El PSPV Morella trasllada la necessitat urgent de retirar restes de vegetació de treballs realitzats amb el Fons Forestal - (foto 3)
El PSPV Morella trasllada la necessitat urgent de retirar restes de vegetació de treballs realitzats amb el Fons Forestal - (foto 4)
Pujar