2 de desembre de 2020 2/12/20

PP: “El PSOE bloqueja a Morella l'accés als expedients del germà de Ximo Puig”

PP: “El PSOE bloqueja a Morella l'accés als expedients del germà de Ximo Puig” - (foto 1)
  • El portaveu del PP, Jesús Lecha, reclama des de fa un any la revisió dels contractes amb les empreses del germà del president que el PSOE segueix bloquejant

El PSOE de Morella ha denegat al PP l'accés als expedients dels contractes adjudicats a les empreses del germà del president del Consell, Ximo Puig. El bloqueig informatiu, tal com ha assenyalat el portaveu del PP en la localitat, Jesús Lecha, “s'ha convertit en el denominador comú d'aquest mandat”. Una circumstància que ha portat al regidor a advertir a l'alcalde, el socialista Rhamsés Ripollés, que en cas que es perpetue aquest bloqueig “acudirem a la Justícia perquè el PSOE complisca la llei”.

Llet reclama des de fa un any l'accés als els expedients de Comunicacions dels Ports SA i Mas Mut Produccions SL. No obstant això, no és l'única informació que reclama el PP i el PSOE nega. “No ens faciliten ni els vídeos dels plens ni els decrets d'alcaldia”. “La falta de llibertats i el bloqueig i silenci que pretén imposar el PSOE demostren que l'ombra de Ximo Puig és allargada”.

La denúncia del portaveu del PP a Morella es produeix, precisament, quan el Segell Infoparticipa que impulsa la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera *CEU, suspén a la localitat en transparència amb una nota d'un 3.

“Aquesta comissió, l'informe de la qual no posseeix cap biaix polític, constata de manera clara quin és el grau de participació, democràcia i llibertats que aplica el PSOE a Morella”. “Entenem que l'alcalde li deu la seua carrera política al seu cap de files, Ximo Puig. No obstant això, si res ha d'ocultar, no entenem com ens nega l'accés a expedients que per llei tenim dret a fiscalitzar”. “Si ell no ens els facilita, serà la Justícia la que l'obligue a fer-ho”, tal com va advertir el portaveu del PP en l'últim ple de la localitat.

Pujar