25 de setembre de 2020 25/9/20

Morella inicia un Programa d’Envelliment Actiu per a Ortells i Xiva

Morella inicia un Programa d’Envelliment Actiu per a Ortells i Xiva - (foto 1)

  Morella, des del centre de dia, posa en marxa el Programa d’Envelliment Actiu d’Ortells i Xiva amb l’objectiu de fomentar les relacions interpersonals de la gent gran amb diferents activitats, les quals poden ser físiques o mentals. Aquest projecte beneficiarà a les persones d’Ortells i Xiva que encara no disposaven d’aquest servici. Les sessions del programa s’impartiran als locals dels jubilats d’ambdues poblacions durant dos hores, dos dies a la setmana i ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’Obra Social La Caixa.

  Es tracta d’un programa destinat a nuclis urbans amb població reduïda amb l’objectiu d’activar als seus habitants. D’aquesta manera, la realització de tallers i exercicis ajuda a dinamitzar les relacions entre les persones i potenciar l’activitat del poble. A més, al tractar-se de xicotetes poblacions, les activitats s’ajustaran a les característiques de les persones interessades en acudir. Malú Blasco, regidora de Benestar Social, ha destacat que ‘creiem que és una iniciativa molt positiva per a Ortells i Xiva, animem a tots els seus veïns a que s’apunten i en les properes setmanes els anirem informant de totes les activitats que donaran inici al febrer’.

  Des de l’ajuntament s’espera que aquest projecte sigui, també, el pas previ a poder tenir una unitat de respir conjunta per a Xiva i Ortells i així poder oferir un servei encara més complet, per això es vol comptar amb el suport de la Diputació de Castelló i poder-la realitzar al llarg de 2017.

  Oferta de treball

  El Centre de Dia busca un monitor o monitora per a realitzar tant els diferents tallers que es duran a terme com per planificar les activitats. Es tracta d’un lloc de treball de Monitor de Temps Lliure amb el principal requisit de disposar de vehicle propi. A més, es valorarà disposar del Curs de Monitor de Temps Lliure o del d’Auxiliar de Geriatria així com titulacions similars.

  D’altra banda, pel que fa al contracte és de nou mesos de duració amb una jornada de 10 hores a la setmana. El treball es realitzarà durant les vesprades en dies alterns a les dues poblacions on s’iniciarà el Programa d’Envelliment Actiu.

  Totes aquelles persones que estiguen interessades en optar a la feina tenen fins el 16 de gener per a inscriure’s. El currículum es pot enviar a l’adreça de correu electrònic serveissocialsmorella@gmail.com.

  Pujar