elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella guanya habitants durant l’any 2020 i arriba a 2.590

Morella guanya habitants durant l’any 2020 i arriba a 2.590
  • Ha sigut un any marcat per l’elevat nombre de defuncions per la pandèmia, així com els naixements han disminuït

  • En canvi, ha hagut un retorn molt important de gent de Morella que ara viuen a la ciutat així com persones nouvingudes d’altres poblacions i nacionalitats

La ciutat de Morella guanya set habitants durant l’any 2020, com es va aprovar en la revisió del padró municipal que es va aprovar al plenari celebrat el dijous passat. Aquest ha sigut un any marcat per la pandèmia de la COVID-19, la qual va elevar molt el nombre de defuncions amb un total de 45, la qual cosa suposa un 40% més que els últims anys. També ha disminuït el nombre de naixements amb 16, un 20% menys que exercicis anteriors. Tot i això, el que ha augmentat són les persones que s’han instal·lat a Morella.

Així, actualment la ciutat presenta un padró de 2.590 habitants. Aquest canvi es dóna a causa de les persones de Morella que han tornat a viure a aquesta ciutat, així com les nouvingudes d’altres poblacions i altres nacionalitats. 110 persones s’han instal·lat en aquest territori, així com 74 han marxat, la qual cosa fa un resultat positiu de 36 persones més a Morella. Aquesta és una variació positiva cinc vegades més que en els últims anys.

Pel que fa a les nacionalitats, Morella rep habitants procedents d’Espanya majoritàriament. També ha rebut gent procedent de Romania, la qual és la més nombrosa amb 25 persones. També s’ha instal·lat gent procedent de Brasil, Colòmbia i Veneçuela.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’una bona notícia que un poble com Morella augmente la seua població” i ha afegit que “el treball i la qualitat de vida que s’ofereix des del món rural són les raons principals d’aquest efecte de tornada de la gent als pobles i hem generat les majors oportunitats possibles perquè no siga un fet puntual”. Rhamsés ha recordat que “el 2020 ha sigut un any molt dur on hem viscut un nombre molt elevat de defuncions a causa de la pandèmia i també s’han enregistrat menys naixements” i ha apuntat que “és bo que cada vegada més gent es plantege viure als pobles on el ritme de vida és diferent de les ciutats més grans i les noves tecnologies permeten treballar des de casa i els serveis que es presten són nombrosos, de proximitat i qualitat”.

Pujar