elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella està preparada per a rebre a SS. MM. els Reis Mags

Morella està preparada per a rebre a SS. MM. els Reis Mags
  • Avui tindrà lloc el pregó del patge reial a les 19.00 hores

  • El 5 de gener, es realitzarà la cavalcada adaptada amb les mesures necessàries enfront de la COVID-19

L’ajuntament de Morella en coordinació amb els patges i odalisques, han planificat les mesures especials enfront de la COVID-19 per a la cavalcada de SS. MM. els Reis Mags d’Orient per la ciutat el dimecres 5 de gener, així com per al pregó del patge que tindrà lloc aquesta vesprada a les 19.00 hores. Les mesures generals més importants són l’ús de la mascareta i evitar aglomeracions. És per això que s’han adaptat els actes tradicionals amb aquesta finalitat.

Els Reis entraran pel portal de Sant Miquel amb la carrossa i es dirigiran fins a la plaça de l’església pel recorregut habitual de manera continuada. Ses majestats no arribaran amb la tradicional caravana de cotxes. Tampoc es realitzarà l’acte de recepció i parlaments a l’ajuntament. Així, estos s’han traslladat a la plaça de la Basílica Arxiprestal. Pel que fa a la carrossa reial, des d’aquesta no es llançaran caramels i serà la comitiva dels patges la que, de forma ordenada, repartirà els dolços a les xiquetes i xiquets al carrer.

Una altra novetat important serà el repartiment dels regals durant el recorregut de la cavalcada directament a la porta de les cases. No s’utilitzaran escales per accedir als balcons per a evitar llargues aturades durant el transcurs de la cavalcada. A més, s’ha previst un repartiment especial per a les famílies en quarantena, així com que el de l’església es farà en l’exterior d’aquesta, a la Porta dels Apòstols. L’entrada està prevista a les 19.00 hores pel portal de Sant Miquel amb l’acompanyament del seguici reial els Gaiteros de Morella i l’Associació Musical Mestre Candel.

Repartiment dels regals

Així, el 5 de gener s’habilitarà el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I per a entregar els regals que ses majestats repartiran porta a porta pel recorregut de la cavalcada i per a les famílies en quarantena. Aquest estarà obert en horari de 16.30 hores a 18.00 hores. A més, cal explicar que en els regals per a les xiquetes i xiquets en quarantena, és necessari indicar l’adreça del domicili d’entrega i el nom, perquè els patges de ses majestats ep porten directament a la porta de casa. La Basílica Arxiprestal, per la seua banda, albergarà els regals que els Reis entregaran des de la Porta dels Apòstols. Així, les persones interessades, els podran entregar a partir de les 17.00 hores i fins a les 18.00 hores.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “estos dies són molt especials i fem un gran esforç perquè la màgia dels Reis estiga entre nosaltres”. Ha subratllat que “complim totes les mesures al màxim i disfrutem de la festa” i ha afegit que “hem previst una cavalcada fluida i sense les habituals parades i sense llançar caramels des de la carrossa i que no es formen aglomeracions”. L’edil ha explicat que “pel que fa a l’església, ses majestats entregaran els regals a la plaça, des de la Porta dels Apòstols, un espai ample i a l’aire lliure que permet guardar la distància social, més adequada a la situació sanitària actual”. Finalment, Malú ha recordat que “l’ús de la mascareta és obligatori en tot moment i cal mantindre la distància social”.

Pujar