29 de novembre de 2020 29/11/20

Morella celebra el 1r Consell del Sexenni

Morella celebra el 1r Consell del Sexenni - (foto 1)
  • Aquest està format per representants de l'ajuntament, dels gremis, de l'església, de l'administració de Vallivana i dels partits polítics

  • El Consell inicia els treballs d'organització del 54 Sexenni, Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial

Avui s'ha celebrat la primera reunió del Consell del Sexenni per a iniciar els treballs d'organització i coordinació del 54 Sexenni, les festes majors de Morella en honor a la Mare de Déu de Vallivana. D'aquesta manera, aquest està format per representants de l'ajuntament, de tots els gremis, de l'església, l'administració de Vallivana i dels partits polítics. Així, durant aquesta primera reunió s'ha iniciat la coordinació entre tots els agents per a realitzar els diferents actes i activitats de l'any sexennal.

L'alcalde de Morella i President del Consell del Sexenni, Rhamsés Ripollés, ha destacat que "hem de començar a treballar en l'organització de les nostres festes al més prompte possible. Així pretenem que el 54 Sexenni siga tot un èxit". L'edil ha comentat que "aquest Consell el formen representants de totes les entitats que participen del Sexenni per tal de coordinar les tasques de tots i que la comunicació siga fluida i eficient". Rhamsés ha recordat que "el Sexenni és una festa en la qual s'implica tot el poble i totes les veïnes i veïns col·laboren activament durant tot l'any". D'aquesta manera, Rhamsés ha finalitzat dient que "el 54 Sexenni ja està en marxa, una festa molt especial per a tots els morellans i morellanes, el qual se celebra cada sis anys".

Cal recordar que el Sexenni està declarat Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial. D'aquesta manera, els carrers de Morella ja fa setmanes que treballen en la decoració dels carrers per on passen els retaules i la processó dels nou dies del Sexenni. A més, els gremis han format les noves juntes directives i informant de qui seran els nous alets.

Concurs del cartell anunciador del 54 Sexenni
El concurs del cartell anunciador del Sexenni encara està en marxa. El termini per a presentar els dissenys finalitza el 17 de novembre perquè el jurat puga elegir quin representarà les festes majors de Morella. Una volta es coneguen els guanyadors de les diferents categories, es realitzarà una exposició a les Sales Gòtiques de l'ajuntament de Morella. Les bases del concurs es poden consultar a través de la pàgina web de l'ajuntament de Morella.

Pujar