elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marzà: “La gent del nord de Castelló té per fi una bona oferta d’idiomes”

Marzà: “La gent del nord de Castelló té per fi una bona oferta d’idiomes”
  MÉS FOTOS
  Marzà: “La gent del nord de Castelló té per fi una bona oferta d’idiomes” - (foto 2)
  Marzà: “La gent del nord de Castelló té per fi una bona oferta d’idiomes” - (foto 3)

  El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat l'Escola Oficial d'Idiomes El Maestrat de Vinaròs, una de les noves EOI que s'han posat en marxa aquest curs i de la qual depenen també dues seccions, la de Morella i la de Benicarló.

  Segons Marzà: "La gent del nord de Castelló té per fi una bona oferta d'idiomes amb la nova EOI de Vinaròs i les seccions de Benicarló i Morella".

  La nova EOI compta amb vora 350 alumnes a Vinaròs, a més de 380 a la secció de Benicarló i 65 a la nova secció de Morella. L'alumnat dels centres pot estudiar els idiomes alemany, francés i anglés a Vinaròs; anglés i francés a Benicarló; i anglés a Morella.

  "Entre els nostres objectius està facilitar l'aprenentatge de llengües en tots els àmbits. La posada en marxa de noves escoles oficials d'idiomes, com és el cas de l'EOI El Maestrat de Vinaròs, permet crear un mapa de centres cada vegada més complet i eficaç per a fer possible aquest objectiu", ha explicat Marzà i ha continuat: "Era de justícia ampliar la xarxa d'EOI al nord de Castelló i ho hem fet amb l'EOI de Vinaròs i la creació d'una secció a Morella, i hem mantingut la secció de Benicarló".

  Cal recordar que l'EOI El Maestrat és una de les set noves escoles que s'han posat en marxa el curs 2018-2019, juntament amb les EOI La Plana Baixa, València-Quatre Carreres, València-Benicalap, Paterna, Torrent i L'Alacantí.

  Així, en total hi ha 24 centres distribuïts al llarg del territori valencià: a les comarques d'Alacant, les EOI d'Alacant, Alcoi, Dénia, Elda, Elx i Torrevieja; a les de Castelló, l'EOI de la capital; i a les de València, les d'Alzira, Gandia, Llíria, Quart de Poblet, Sagunt, Utiel, València i Xàtiva.

  També s'implanten, a més de la de Morella, cinc seccions noves: a Sant Llorenç i Tres Forques (València), l'Alcora, Alaquàs i Rojales.

  Millores en les EOI durant aquesta legislatura

  A part d'ampliar el nombre d'EOI, també s'han ampliat les places que s'hi ofereixen, que arriben a la xifra de 98.882 i el nombre de membres del professorat, que ha augmentat en un 24 % de 2015 a 2018.

  A més, hi ha nous idiomes. S'han implantat l'èuscar, el japonés i el romanés en el curs 2016-2017; i el finés, el polonés i el neerlandés en el curs 2018-2019.

  Entre les millores que s'han dut a terme durant aquesta legislatura a les EOI, també cal destacar la incorporació de la segona convocatòria d'exàmens al mes de setembre, a més de la inscripció en línia.

  Pròximament començaran a funcionar algunes mediateques. Aquests espais oferiran materials i recursos de tot tipus relacionats amb les llengües: lectures, aules d'autoaprenentatge, models d'exàmens, etc. Així mateix, seran centres lúdics per a l'organització d'activitats com la lectura de premsa en diversos idiomes o tàndems lingüístics.

  Pujar