elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2021

Moncofa s'obri al turisme intel·ligent amb el nou tour virtual 360è

Moncofa s'obri al turisme intel·ligent amb el nou tour virtual 360è
  • L'Ajuntament presenta les noves ulleres de realitat virtual per a realitzar el tour al qual es pot accedir a trav√©s de la web municipal o de l'APP

M√ČS FOTOS
Moncofa s'obri al turisme intel·ligent amb el nou tour virtual 360è - (foto 2)

L'Ajuntament de Moncofa ha presentat durant la Fira Internacional de Turisme 2021 (Fitur) a Madrid una innovadora aplicació tecnològica per a atraure a tots els turistes potencials del municipi. La finalitat d'aquesta aplicació tecnològica, que s'ha llançat en la principal fira internacional del turisme, és facilitar un tour virtual turístic de 360è després de millorar les noves tecnologies del municipi i així proporcionar més i millor informació turística i facilitar l'accessibilitat a tots els recursos turístics de la localitat.

Es tracta d'un tour virtual per la localitat, en el qual es pot visitar els llocs més emblemàtics i descobrir els principals punts turístics de Moncofa. “Es poden veure des del seu interior els depòsits subterranis d'aigua que tenen prop d'un centenar d'anys, la passarel·la sobre el riu Belcaire, la sendera blava o les platges, entre molts altres atractius”, explica l'alcalde, Wences Alós.

D'aqueixa manera, l'Ajuntament de Moncofa s'adapta a la nova realitat del turisme, aplicant l'última tecnologia a la promoció turística, “per a convertir Moncofa en una destinació intel·ligent”, ha afegit Alós.

Tour virtual

L'APP, que ha desenvolupat la regidoria de Turisme ja està disponible en els websites de l'Ajuntament de Moncofa, www.moncofa.com/tours-virtuales/, i www.moncofaturisme.com. També es disposa d'unes ulleres de realitat virtual VR en la Tourist Info Moncofa i d'aquesta forma facilitar al fet que persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguen visitar espais rurals o de difícil accés.

El tour virtual consta d'una App de 360è disponible a través de Lookish Spain que es podrà instal·lar en qualsevol telèfon intel·ligent amb els dispositius d'Android o Apple, perquè qualsevol usuari puga gaudir de les visites turístiques des de qualsevol lloc, també consta d'un marc digital per a la seua descàrrega disponible en la Tourist Info. 

La regidora de Turisme, Lola Alós, ha explicat que “enteníem que era millor mostrar als visitants potencials les meravelles i atractius que ofereix el nostre municipi, que haver d'explicar-li'l. Per això hem evolucionat cap a plataformes que milloren la visualització dels llocs d'interès, alternatives d'oci, naturalesa, rutes i patrimoni, i així donar un valor afegit a l'activitat turística, amb informació visual i descripcions dels llocs d'interès en diferents idiomes i incentivant la promoció i la dinamització de Moncofa”.

En el projecte s'ha inclòs un marc digital amb codis QR de l'App per a la seua descàrrega en sistema Android o en Apple des de la Tourist Info, perquè el turista puga accedir des del seu Telèfon intel·ligent a tota la informació visual i descriptiva en qualsevol moment i lloc.

Turisme segur

Així mateix, l'Ajuntament de Moncofa s'adapta a la nova realitat de seguretat sanitària que marca la pandèmia. Aquest tour virtual 360è permet evitar aglomeracions, respectar totes les mesures de seguretat, i aquestes plataformes serveixen per a evitar fullets i altres suports físics.

"Amb aquesta innovadora eina et pots descarregar i veure tota la nostra oferta turística en l'ordinador o en el mòbil”, explica el primer edil.

Projecte de Turisme amb Lookish Spain 360

Aquest treball ha sigut desenvolupat pel departament de Turisme en coordinació, en el que són tots els treballs fotogràfics a 360è, amb Lookish Spain 360, empresa encarregada de realitzar el projecte de la plataforma.

En el projecte s'han realitzat fotografies aèries panoràmiques amb dron, per a materialitzar les vistes generals del tour virtual i incloure tot el terme municipal, incloent rutes i paratges naturals que estan fora dels nuclis urbans.

Cal destacar l'aventura que ha suposat el descens als antics depòsits subterranis d'aigua que proveïen la localitat, ja que és una troballa arqueològica realitzada recentment, i en el qual es va haver de dotar d'un grup electrogen, focus i material de seguretat per al descens i poder fotografiar el recurs. L'Ajuntament té previst adequar aquesta obra arquitectònica hídrica i en un futur per a fer-lo

Pujar