20 de febrer de 2020 20/2/20

Raül Borràs: "El PP de Moncofa ignora les solucions de Compromís pel transport escolar"

Raül Borràs: "El PP de Moncofa ignora les solucions de Compromís pel transport escolar" - (foto 1)

    En el ple ordinari de gener ocorregut ahir dijous 30 de gener, el PP portava la proposta de demanar a la Conselleria d’Educació transport escolar públic fins als IES de la Vall. Des de Compromís per Moncofa es va presentar una esmena d’addició de 3 punts més a la proposta inicial del PP. Ho explicava el seu portaveu Raül Borràs assenyalant que “la millor solució seria demanar a la Direcció Territorial d’Educació que ampliara l’adscripció dels instituts de referència pels alumnes de Moncofa també als IES de la Vall d’Uixó, a més del Gilabert de Centelles de Nules. Es tractaria d’un període transitori fins la finalització del nou IES Palafangues de Moncofa. D’esta manera s’asseguraria el transport per a tot l’alumnat del poble de forma gratuïta, tant a Nules com a la Vall, com demanen les famílies davant de la saturació del Gilabert de Centelles.”

    Borràs es va mostrar molt crític en tot moment en la “politització que ha fet el Partit Popular d’este tema” segons el regidor valencianista . En este sentit afirmava que “les famílies afectades buscaven l’ajuda de l’Ajuntament i han trobat el tracte partidista del PP fent d’açò una arma contra el govern del Botànic, a més de traure´s les puces del damunt, ja que tampoc han acceptat fer-se càrrec temporalment de part de les despeses que ocasiona el transport escolar a les famílies dels estudiants.”

    Finalment, el portaveu de Compromís afegia que “la solució que hem proposat al ple està inicialment ben vista per la Direcció Territorial d’Educació a falta de l’informe pertinent de la inspecció educativa de zona i per això l’hem aportada. Es tracta de la millor solució possible i el PP ho sabia, però ha preferit menysprear-la rebutjant la nostra esmena per mantindre la seua proposta inicial inespecífica. Però el pitjor de tot és que des de l’equip de govern del PP porten des de finals de l’any passat amb la petició d’ajuda de les famílies i fins a hui han sigut incapaços d’alçar el telèfon i parlar amb la Conselleria”.

    Tanmateix, en la moció presentada al ple per Compromís sobre el Dret Civil Valencià, sí que es va acceptar l’esmena d’addició del Partit Popular. Al respecte Raül Borràs comentava que “sent una esmena sense cap sentit, l’hem acceptada per a sumar totes les forces polítiques en la defensa del nostre Estatut d’Autonomia demostrant que existeixen diferents formes de fer política”.

    Pujar